Menbic'de ABD askerlerine saldırı

ABD'nin Suriye'den çekilmeyi planladığı bir dönemde, Menbic'de Amerikan askerlerinin yemek yediği bir restoranda patlama meydana geldi. Yerel kaynaklar, askerleri bir intihar bombacısının hedef aldığını söylüyor.

Menbic'de ABD askerlerine saldırı
Suriye’de Türkiye ile ABD arasındaki görüşmelerin kilit konularından birini oluşturan Menbic’de bombalı bir saldırı meydana geldi. ABD askerlerinin yemek yediği bir restoranın hedef alındığı belirtiliyor.

Patlamada en az iki Amerikan askerinin hayatını kaybettiği iddiası ise henüz teyit edilmiş değil. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan helikopterle tahliye edildiği aktarılıyor.


Reuters’ın yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise bir intihar bombacısının ABD askerlerini hedef aldığı belirtildi. Al Jazeera televizyonunun haberine göre ise saldırıda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

IŞİD’İN SİTESİ: İNTİHAR SALDIRISI

IŞİD’e bağlı Amaq haber ajansı da ‘Menbic’de bir intihar saldırısı düzenlendiği’ bilgisini geçti. Amaq, saldırıda uluslararası koalisyonun devriye gücünün hedef alındığını ve saldırganın bir intihar yeleği giydiğini belirtti.

Fırat’ın batısında bulunan Menbic Ağustos 2016’da YPG tarafından IŞİD’den temizlenmişti. Bölgeyi uzun süredir Menbic Askeri Konseyi kontrol ederken, kent merkezinde ABD ve Fransız askerleri de bulunuyor. YPG’nin Menbic’ten çıkarılmasını isteyen Türkiye ise ABD ile bir yol haritası üzerinde uzlaşmıştı. Bu çerçevede ABD askerleri kent merkezinde Menbic Askeri Konseyi ile devriye gezerken, Menbic kırsalında TSK ile devriyeler gerçekleştiriliyordu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER