Yüksekovalı Songor Ailesi yardım eli bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Dibekli köyünün Pirinçek mezrasında oturan Mehmet ve Zahide Songor çifti ile 3 çocukları, yardım eli bekliyor.

Yüksekovalı Songor Ailesi yardım eli bekliyor
İlçe'ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Dibekli köyünün Pirinçek mezrasında oturan Mehmet ve Zahide Songor çifti ile 3 çocukları, tek göz bir odada zor günler yaşıyor.


Dondurucu soğuklar nedeniyle tam bir yaşam çilesi çeken Songor Ailesi, çatlamış duvarlarının arasını naylon ile kapatarak evlerini ısıtmaya çalışıyor.

Evdeki banyoyu aynı zamanda mutfak olarak da kullanan aile, evlerinde tuvalet bulunmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermek zorunda kalıyor.

Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan anne Zahide Songor, evlerinin yıkılmak üzere olduğunu söyledi.

Çocuklarının üşümemesi için evi naylon kullanarak ısıtmaya çalıştığını ifade eden Anne Songor, “Evimizin 2 odası mutfağı vardı. Ancak oturulabilecek durumda olmadığı için çocuklarımızı alarak evimin yanında bulunan eltimin tek gözlü odasına yerleştik. Odanın duvarları çatlak. Ben de çocuklarım üşümemesi için çatlayan duvarların arasını naylonla kapatıp ısıtmaya çalışıyorum. İlk 4 çocuğumu kaybettim. Her biri 8 aylık olduğunda vefat etti. Şuan en büyük çocuğum 7 yaşında. Ondan sonra dünyaya gelenler hayatta kaldı” dedi.

Yemek yaptıkları yerde banyo da yaptıklarını ifade eden Anne Songor, "Evde tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermek zorunda kalıyoruz. Ev tek ek odalıdır. Küçük bir kileri hem mutfak hem de banyo olarak kullanıyoruz. Yemek yaptığımız yerde banyomuzu da yapıyoruz. Hiç sağlıklı değil. 4 yıl önce köyde eşime ait bir arsa üzerinde yeni bir ev için zar zor bir temel attık ancak durumumuz olmadığı için öyle kaldı. Devlet ve hayırsever vatandaşlardan benim yarım kalmış evimin yapılması için yardım istiyorum” diye konuştu.

Sedef hastası olan baba Mehmet Songor ise, “Hastalığım yüzünden çalışamıyorum. Yarım kalmış evimi tamamlayamadım. Devletin verdiği engelli maaşıyla geçiniyoruz. Eski evimiz yıkılmak üzereydi. Yeni ev için temel attım. Ancak maddi imkansızlıktan dolayı yapamadım. Ben de çocuklarımı alıp kardeşimin tek gözlü odasına yerleştik. Tek odası ve küçük olan bir kileri var. Mutfağı, tuvalet ve banyosu yok. Tuvalet ihtiyacımızı dışarıda, mutfağı ve banyoyu ise kilerde karşılıyoruz” dedi.

AİLENİN TELEFON NUMARASI: 05426287454

IBAN: TR 5300 0100 1902 68959628 5001 - MEHMET SONGOR

Kaynak: Yüksekova Haber


Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER