CHP-AK Parti bayramlaşmasında gündem işsizlik

CHP Genel Merkezi’ndeki siyasi partiler arası geleneksel bayramlaşma ziyaretinde ilk konuk AK Parti heyeti oldu. İktidar partisi ile ana muhalefet temsilcileri arasında karşılıklı bayram mesajlarının ardından yapılan sohbetin konusu ise işsizlik oldu. AK Parti Milletvekili Orhan Yegin, “Unutmayalım ki son 17 yılda çok önemli yol katettik. Son iki yılda irtifada düşüş hissettik diyelim. Ama aradaki kaybı görmeyelim” dedi. HDP heyetinde yer alan Erol Katırcıoğlu ise ziyaret sırasındaki bayram mesajında, “Barışa en fazla ihtiyacımız olan günlerde yaşıyoruz” diye konuştu.

CHP-AK Parti bayramlaşmasında gündem işsizlik
Siyasi parti temsilcilerinin geleneksel bayram ziyaretleri bu Kurban Bayramı’nda da devam etti. Siyasi partiler arası bayramlaşmada CHP Genel Merkezi’ni ilk olarak AK Parti heyeti ziyaret etti.


AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin’in de bulunduğu AK Parti heyeti genel merkez binasına 09.30’da giriş yaptı. CHP Kadın Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın bulunduğu CHP heyeti ziyaretçileri ağırladı.

‘ADALETİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ NİCE BAYRAMLAR DİLİYORUM’

Karşılıklı bayram tebriklerinin ardından ilk olarak AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin bayram mesajını paylaştı. Siyasi partiler arası bayramlaşma geleneğinin hâlâ sürdürülüyor olmasının çok değerli olduğunu ifade eden Yegin, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ateş çemberine dönüştürülmeye çalışan bir coğrafyada inşallah bu bayram daha güçlü yarınlara vesile olsun” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise, “Bayramlar birlik kardeşliktir. 82 milyon vatandaşımızın en ihtiyacı olan huzur ve sevgi dilidir. Huzurun, barışın ve adaletin hüküm sürdüğü nice bayramlar diliyorum. Başta şehit yakınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlarım” sözleriyle bayram mesajını iletti.

‘ARADAKİ KAYBI GÖRMEYELİM’

AK Parti ve CHP heyetleri arasındaki sohbet sırasında konu başlıklarından birisi de işsizlik oldu. Karabıyık’ın, “Yoksulluğun ve işsizliğin çözülmesi gerekiyor. Vatandaşımızın yoksulluğun bittiğini hissetmesi önemli. Umarım işsizliğin önü alınabilir” sözlerine karşılık AK Partili Yegin şunları kaydetti:

“Son veriler iyi gelmeye başladı. Umut verici noktaya doğru gidiyoruz ve işimize dört elle sarılacağız. Unutmayalım ki son 17 yılda çok önemli yol katettik. Son iki yılda irtifada düşüş hissettik diyelim. Ama aradaki kaybı görmeyelim. Bizim bu durumu yukarıya taşıyacak gücümüz de irademiz de kararlılığımız da var. Her sektörün kendi içinde tartışmaları olur. Siyasetin de olur. Milletimiz için hep birlikte adım atarsak ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız.”

‘AKP 17 YILDIR BAYRAM TADINDA BAYRAM YAŞATMADI’

AK Parti heyetinin ardından CHP’ye Demokratik Sol Parti (DSP) temsilcileri ziyarete geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel şunları söyledi:

“Bu tür bayramlarımız toplumsal dayanışmayı sevgiyi barışı ve kardeşliği simgeler. Ayrıca ulusal güvenliğimizin de güvencesidir. Bu ülkenin toprağını, altını ve üstündeki yeşili seven tüm Türk halkının bayramı kutlu olsun. Ama bu bayramda da Türkiye dar bir boğazdan geçiyor. AKP iktidarı bizlere 17 yıldır bayram tadında bayram yaşatmadı. Mümbiç’te yaşanan kandırmacalar Fırat’ın doğusunda da ABD tarafından sergilenmeye çalışıyor. CHP’ye çok görev düşüyor. Üzerine düşen görevi yapacağına inanıyoruz. Suriye’de sorun legal yönetimiyle anlaşılarak çözülmelidir.”

DSP heyeti sohbet sırasında tarihi Ankara Garı’nın yakınındaki TCDD misafirhanesinin vakıflara tahsis edilmesini ve Kaz Dağları‘ndaki maden araması süreciyle ilgili kaygılarını ifade etti. Verdiği soru önergelerine yanıt verilmediğini ifade eden Karabıyık tüm konularla yakından ilgilendiklerini ifade etti.

‘BARIŞA EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ GÜNLERDE YAŞIYORUZ’

CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden HDP heyetinde İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da yer aldı. Katırcıoğlu bayram mesajında, “Barışa en fazla ihtiyacımız olan günlerde yaşıyoruz. Maalesef siyasi kurumlara baktığımızda arzu ettiğimiz bayram kutlamasını görmüyoruz. Bazı partiler bazılarıyla bayramlaşmıyor. Biz geleceğe umutla bakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Barışa en fazla ihtiyacımız olan günlerde yaşıyoruz” diye konuştu.

HDP PM Üyesi Kenan Yıldız ise şunları kaydetti, “Biz muhalefet yapan siyasi partilerin toplumun yeni bir anayasa sürecine vesile olması gerekiyor. Bu yeni dönemde kimsenin haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden özgürlüğünden olmadığı bir süreç diliyorum. Başta Selahattin Demirtaş, Eren Erdem olmak üzere birçok siyasetçi haksız hukuksuz olarak tutuklu. Onların da özgürlüğüne kavuşmalarını diliyorum.”  

İYİ PARTİ’NİN GÜNDEMİ DE KAZ DAĞLARI

HDP’nin ardından İYİ Parti heyeti CHP’yi ziyaret etti. İYİ Parti heyetinin de bayram mesajı dışındaki gündemi Kaz Dağları oldu. Kaz Dağları’nı ziyaret ettiklerini ve oradaki olumsuz tabloyu gördüklerini ifade eden İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “Türkiye çok güzel ama hor kullanıyoruz. Madenleri de değerlendirmek gerekebilir ama bu değerleri, ağaçlarımızı da düşünmek gerekiyor. Dünya bunun yolunu buldu bizim de bulmamız gerekiyor” diye konuştu.

İYİ Parti heyetinin gündemi de Kaz Dağları oldu.

‘MHP OLARAK HASSAS OLDUĞUMUZ KONU BEKA SORUNUDUR’

MHP heyetinin başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu yaptı. “Devlet Bahçeli Bey adına bayram ziyareti yapmaktan gurur duyuyoruz” diyen Depboylu şunları kaydetti

“Bir tarafımız buruk bir tarafımız mutlu. Coğrafyamızda hüzünle kederle ve çeşitli işkencelere maruz kalarak bayramı geçiren çok sayıda müslüman mevcut. Bir yandan da huzur ve mutluluk içinde bayramı geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel bir gelecek yaratacak aziz milletimizi görüyoruz. MHP olarak hassas olduğumuz konu beka sorunudur. Gençliğimize de güveniyoruz ve gelecek çok daha iyi olacak” dedi.

MHP heyeti

İki kadın genel başkan yardımcısı olarak konuştuklarını hatırlatan Depboylu, “Kadınlarımıza da çok güveniyorum. Bizde Aydın’da kadın ve erkek efedir. Aziz milletin gücü de kadından geliyor. Kahraman bir milletiz çünkü kahraman kadınlara sahibiz” dedi.

‘KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN ŞEYİ BAŞKASINA YAPMAYACAKSIN’ İLKESİ

CHP’yi ziyaret eden bir diğer siyasi parti de Saadet Partisi oldu. Heyete başkanlık eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, bayramı huzur ve kardeşlikle geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke olarak çok hassas bir süreçten geçiyoruz ama bu süreci en hızlı ve az sıkıntıyla atlatmanın yolu birbirimizi dinlemekten geçiyor. Buna her zamankinden daha ihtiyacımız var. Birbirimizi dinlemediğimizde olmayan sorunlar çıkıyor. Büyün partilerin altına imza atabileceği bir ilkeyi büyük bir heyecanla sahip çıkması gerekiyor. Bu da, ‘Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın’ ilkesi. Bu ilkeye siyasi partiler dikkat ederse sorunlar çözülecektir. Görüyoruz ki dün kendilerine yapılanları bugün yapınca sorunlar büyüyor.”

CHP-SAADET’İN GÜNDEMİ DE İŞSİZLİK

CHP ile SAADET arasındaki sohbetin bir diğer konu başlığı enflasyon ve çalışanların maaşlarındaki düşüklük oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ülkedeki işsizlik sorununun çözülmesi gerektiğini belirtirken Doğan ise şunları söyledi, “İşçiye,emekçiye emekliye verilecek zammı yük olarak görmemek lazım. Bu ekonomiye hareket kazandıracaktır. Bütün sendikaların ortaya koymuş olduğu açlık sınırı var. Ama biz açlık sınırının altında asgari ücretle yaşıyoruz. Ekonomik sorunlar başka sorunları da tetikliyor.”

SAADET heyetinin başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan (ortada) yaptı.

PARTİDE BAYRAMLAŞMA DEVAM EDECEK

Demokrat Parti, Anavatan Partisi, Vatan Partisi ve Büyük Birlik Partisi temsilcileri de CHP’yi ziyaret etti. CHP’de örgüt temsilcileriyle bayramlaşma ise saat 13.30-14.30 saatleri arasında CHP Genel Merkez Lobisi’nde yapılacak. / DHA

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2019, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER