CHP'de ikinci tur stratejisi: Milliyetçi seçmeni ikna

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve kurmayları ikinci tur öncesi stratejiye son şeklini veriyor. Milliyetçi seçmeni ikna, gençler ve kadın seçmenler merkezde olacak.

CHP'de ikinci tur stratejisi: Milliyetçi seçmeni ikna

28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde CHP tarihinin en yoğun görüşme trafiğine tanık oluyor. CHP’li kurmaylar arka arkaya toplantılar yaparken CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur için dün strateji toplantısı gerçekleştirdi.

MİLLİYETÇİ SEÇMENİ İKNA İLK HEDEF

CHP’de ikinci tur stratejisi yapılan toplantıların ardından yol haritası da belirginleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre seçimin ilk turunda açığa çıkan milliyetçi kimliğe sahip seçmenler yakın markaja alınacak. Bu seçmen grubunun “hassas” olduğu “terör” ve “mültecilere” dair söylemlerde daha somut bir dil kullanılması hedeflenen ikinci tur stratejisinde ilk hedef milliyetçi seçmenlerin ikna edilmesi olacak.

MİTİNG YERİNE HEDEF DÜŞÜK OY ALINAN YERLERE ODAKLANMAK

İkinci tura kalan sayılı günleri de göz önünde bulunduran CHP’nin mutfağı ilk tur öncesi yapılan büyük açık alan mitingleri yerine doğrudan kanaat önderleriyle görüşme stratejisini de benimseyecek. Partide yapılan ilk tur seçim sonucu analizlerine göre Kılıçdaroğlu’nun düşük oy aldığı yerler tek tek tespit edilirken bu bölgelerde programlar yoğunlaşacak.

GENÇLERE ODAKLANILACAK

CHP’nin ikinci tur stratejisinde bir diğer başlık da genç seçmenler oldu. Bu seçmenlerin bir kısmının sandığa gitmediği ya da yarışı üçüncü sırada bitiren bir diğer aday Sinan Oğan’dan yana tercihini yaptığını tespit eden parti bu seçmen grubuna da ayrıca odaklanacak.

Kılıçdaroğlu’nun ve diğer kurmayların ilk tur yaklaşırken gençlere yönelik çağrısının arttırılarak devam edileceği öğrenilirken, daha somut proje ve hedeflerin de geliştirilmesi yönünde çalışmalar başladı.

Kadın seçmenler arasında Kılıçdaroğlu’na yönelik desteğin olumlu yönde olduğunu belirten kurmaylar bunun artırılmasına yönelik strateji üzerine de çalışıldığını belirtiyor. / Gazete Duvar

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER