CHP'de kritik MYK toplantısı: Tüm MYK üyeleri istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantıda tüm MYK üyeleri istifa etti.

CHP'de kritik MYK toplantısı: Tüm MYK üyeleri istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 13.30'da toplandı. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ardından henüz açıklama yapılmazken MYK üyelerinin tamamı istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu istifaları onayladı.

Dün basına yansıyan kulis haberlerinde, Kılıçdaroğlu'nun, MYK'yi oluşturan genel başkan yardımcılarının istifasını istediği aktarılmıştı. Bazı MYK üyelerinin yeniden oluşturulacak MYK'de görev alacakları da aktarılmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sını cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.

Dün halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceği sorusuna "MYK’de, Parti Meclisinde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz" yanıtını vermişti.

KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ MYK SONRASI

Kritik MYK toplantısı öncesi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme bir saate yakın sürdü.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, toplantıdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüşecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER