Reuters: Şimşek, Kalın ve Fidan'ın Kabine'ye girmesi neredeyse kesin

Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinde Mehmet Şimşek, İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Fidan'a yer vermesinin neredeyse kesin olduğunu ifade etti.

Reuters: Şimşek, Kalın ve Fidan'ın Kabine'ye girmesi neredeyse kesin

 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi ve 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Ankara kulislerinin bir numaralı gündem maddesi yeni Kabine'nin üyeleri.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü açıklayacağı Kabine'ye girecek isimlere ilişkin türlü spekülasyonlar dolaşmaya devam ediyor.    

Reuters haber ajansının Orhan Coşkun imzalı özel haberine göre bu isimlerden 'neredeyse kesin' olan üçü ise eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan.

Cumhurbaşkanlığı ve Şimşek, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken Reuters'a konuşan yetkililer nihai kararların henüz verilmediğini ve Erdoğan'ın fikrini değiştirebileceğini de ekledi.
Yetkililere göre Erdoğan, Şimşek'i Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atamayı düşünüyor, ancak Şimşek doğrudan ekonomi politikasından sorumlu bir rolü tercih ederek Hazine ve Maliye Bakanı olabilir.

Erdoğan ile Şimşek arasındaki son görüşmeyle ilgili bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, görüşmenin 2,5 saat sürdüğünü aktardı ve "Oldukça iyi bir görüşme oldu. Sadece birkaç nokta üzerinde çalışılıyor. Onlar da kısa sürede tamamlanacak" dedi.
Aynı yetkili, Şimşek'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması halinde eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenebileceğini söyledi. Yetkili, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da ekonomiyle ilgili bir bakanlığın başına getirilmesinin beklendiğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER