CHP'den Erdoğan'a Demirtaş yanıtı: Sinirlendiğimi cezaevine gönderin diyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Erdoğan dün 'Demirtaş bir teröristir. Söz hakkını koruyacak değiliz. Yargımız, Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan hazırlamaz' dedi. Bu savcılara, hakimlere açık bir talimattır" dedi.

CHP'den Erdoğan'a Demirtaş yanıtı: Sinirlendiğimi cezaevine gönderin diyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Cumhurbaşkanı, Tunus Cumhuriyeti’ne Covid-19 salgını sebebiyle 5 milyon dolar yardımı taahhüt ediyor. Millet aç açık, evde donuyor, Sayın Cumhurbaşkanı Tunus’a para gönderiyor. Bana şu atasözünü hatırlatıyor: Eve lazım olan camiye haram” dedi. Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş hakkındaki açıklamalarına da tepki gösteren Altay, “Saraya toplayıp cüppe iliklettiği hakim savcılara açık talimattır. Bu kadar açık talimat olur mu? Erdoğan, ‘benim sinirlendiğim herkesi cezaevine koyacaksın’ diyor. Senin 43 milyonu koyacak cezaevin varsa yap” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi, sorulara yanıt verdi. Altay’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAM: Sayın Cumhurbaşkanı, Tunus Cumhuriyeti’ne COVİD-19 salgını sebebiyle 5 milyon dolar yardımı taahhüt ediyor. Millet aç açık, evde millet donuyor, Sayın Cumhurbaşkanı Tunus’a para gönderiyor. Daha önce de Somali’ye yardımda bulunuyor, IMF borcu ödemek için. İşte ne güzel yardım gibi. Ama Türkiye’de işyerleri kapalı, insanlar aç, vergi ödeyemiyor, kredi kapatamıyorlar. ‘Akşam ne yiyeceğim’ diye düşünürken bu tablo bana şu atasözünü hatırlatıyor: Eve lazım olan camiye haram. Sultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka dağıtmayı hatırlatıyor. Devletin milletin parasını millet açken başkalarına göndermek ucubeliktir.

AK PARTİ'DEN MHP’DEN ZERRE ADIM YOK: Sağlık Bakanı dün açıklama yaptı. ‘Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının hepsi bu dönemin görev şehididir’ dedi. İlk bakışta hoş görünüyor. Milletçe borcumuzu ödeyebilmemiz için verdiğimiz kanun tekliflerimiz işte. Biz bunu aylardır söylüyoruz, seslerini duyun diye aylardır adeta yalvarıyoruz. Bu konuda ne bakanın ne AK Parti ne MHP grubunun zerre adımı yoktur. Görev şehidi sayılmaları ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılması ile ilgili ısrarımızı sürdüreceğiz.

HALK EKMEĞİN ARTIRILMASINI ENGELLEMEYİN: Dedik ki ‘açılma konusunda temkinli olun.’ Nisanda vaka sayısı azdı, kısıtlama yüksekti. Şimdi vaka sayısı 5 kat arttı. Herhalde bunlar milletin içinde olmadığı için milletin ekonomisinin farkında değil. ‘Belediyelerin hesaplarını bloke etmeyin.’ 8 milyon para, gerektiğinde nakdi olarak vatandaşa gidecek. Bana mı gelecek bu para? Bu blokeyi derhal kaldırın. İçişleri Bakanlığı’na sesleniyorum. Sen badem unundan ekmek yiyebilirsin, günde 15 ekmek yiyen aile var. Allahtan korkun. Halk Ekmek kuyrukları var. ‘Ekmek almak için kuyrukta olmasınlar’ diyor İmamoğlu. ‘Artıralım’ diyor. Bu ekmek, rezidans değil Erdoğan, ne istiyorsun. Neden engel olurlar merak ediyorum. İstanbul’da halk ekmek noktalarının artmasını engellemeyin.

43 MİLYONU KOYACAK CEZAEVİN VARSA YAP: Hukuk reformu tartışmaları… Recep Tayyip Erdoğan. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla mı Cumhurbaşkanı sıfatıyla mı bir açıklama yaptı. ‘Selahattin Demirtaş teröristtir, ne gerekirse yapar, önünün açılmasına asla yol vermeyiz’ dedi. Sarayı toplayıp cüppe iliklettiği hakim savcılara açık talimattır. Bu kadar açık talimat olur mu? Beni bağlamaz bunlar diyor. Bir masumiyet karinesi. İki tutuklu yargılama istisna, tutuksuz yargılama esas kuralı. Erdoğan, ‘benim sinirlendiğim herkesi cezaevine koyacaksın’ diyor. Senin 43 milyonu koyacak cezaevin varsa yap. Eğer bu yolda yürüyeceksen 43 milyonu barındıracaksan cezaevi yerleşkeleri yapman lazım. Bunu yapmana imkan yok.

GLADYATÖR HAKİMLER ERDOĞAN’IN İSTEDİĞİ KARARI VERİYOR: Mobil hakim iddialarımız var. ‘Haberim yok.’ Ben soruyorum: Sayın Adalet Bakanı, HSK Başkanı kim? Sensin. Nasıl haberim yok dersin? Nasıl bu kadar yüzsüz olabilirsin. Mobil hakimleri mahkeme mahkeme gezen hakim ve savcılarla ilgili senin soruşturma açmak, ahlaken, vicdanen, etik olarak uygun değil mi kardeşim? Cumhurbaşkanı, ‘siz görüntü olarak durun’ mu dedi? Söylüyorum: Bakanlar, bırakın milletin karşısına çıksın, ya savunsun ya özür dilesin. Sayın Erdoğan, senin bakanın atanmışsa da yer elması değildir. ‘Haberim yok’ dedi. Şimdi oldu. Gladyatör hakimler, mahkeme mahkeme dolaşıp Erdoğan’ın istediği kararları veriyor.

İNSAN HAKKINA SAYGI İNSAN OLMANIN ÖN ŞARTIDIR: AK Partili milletvekili, ‘şeriat bizim hukukumuzdur’ dedi. Bunu söyleyen AK Partili milletvekili. Bunu diyebiliyor. Bu gücü şüphesiz saraydan alıyor. Hukuk reformuna Türkiye’nin ihtiyacı var da yok. Siz bir ahlak reformu yapın. Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Ey AK Parti, ey Erdoğan. 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin yıl dönümünde sesleniyorum: İnsan haklarına saygı, insan olmanın ön şartıdır. Türkiye bu kadar yolsuzluk, ekonomik buhran ve basiretsizlikle daha fazla baş başa bırakılamaz.

SAPIKLIK HERKESE SİRAYET EDEBİLİR: (CHP'de cinsel taciz haberleriyle ilgili gelen soru üzerine) Sapıklık, sapkınlık herkese sirayet edebilir. Adam olmak şunu gerektirir, hem siyasi hem cezai olarak gerekenin yapılmasının yolunu açmaktır. CHP ihraç kararını en hızlı şekilde çalıştırmış, kulaklarından tutup adliyeye atmıştır. 

MURAT EMİR TABLOYU ORTAYA ÇIKARDI: (CHP'li vekil Murat Emir'in AK Partililerin gizlice korona virüsü aşısı olmaya başladığı iddiaları ile ilgili soru üzerine) Murat Emir’in iddiaları ortada. Sağlık Bakanı’nı da dün zımnen kabul etti. Reddetmedi, yalanlamadı. Arkadaşımız titiz bir çalışma yapmış, olmaması gereken bir tabloyu açığa çıkarmıştır. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER