CHP: İnfaz yasasını AYM'ye götüreceğiz

İnfazda eşitsizlik içerdiği için muhalefetin ve birçok sivil toplum örgütünün eleştirdiği infaz düzenlemesi Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak. CHP Grup Başkanvekili Özkoç, "Arkadaşlarımız hazırlıklara başladı" dedi. İçişleri Bakanı Soylu'nun kabul edilmeyen istifasını da değerlendiren Özkoç, "AKP üçe bölünmüş durumda" diye konuştu.

CHP: İnfaz yasasını AYM'ye götüreceğiz
İnfaz düzenlemesinde değişiklik talepleri reddedilen ana muhalefet partisi yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını duyurdu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “İnfaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Arkadaşlarımız hazırlıklara başladı” dedi. Soru üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararını değerlendiren Özkoç, “AKP üçe bölünmüş durumda” yanıtını verdi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, adaletli olmayan infaz kanunu teklifine “hayır” dediklerini söyledi, “Bu yasa vicdanları kanatacaktır” dedi.

İnfaz yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyleyen Özkoç, “Arkadaşlar hazırlıklara hemen başlayacak” dedi. İnfaz yasasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emriyle Anayasa Mahkemesine taşınacağını söyleyen Özkoç, “Yaşam hakkının savunulması, cezaevindeki düşünce suçlularını, akademisyenleri, siyasetçileri, herkesi kapsayacak şekilde çıkması için biz mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP, HDP ve İYİ Parti her maddede önergeler vererek daha adil ve eşit bir infaz yasası çıkması için çağrılar yaptı. Üç partiden verilen toplam 210 değişiklik önergesi de reddedildi. Cezaevinde bulunan 44 bin tutuklu için tek bir düzenleme yapılmazken muhalif kimlikleriyle bilinen ama “terör suçlaması”yla yargılanan siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler ve hukukçuların çıkmasını sağlayacak bir adım da atılmadı.

Engin Özkoç, “İçişleri Bakanı Soylu’nun istifasında danışıklı dövüş yapıldığı” iddialarına ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine, “AKP üçe bölünmüş durumda. Bizi ilgilendiriyor mu? Hiç ilgilendirmiyor. Bizi, ‘bakan’ sıfatıyla, bürokratlarıyla birlikte Türkiye ile ilgili aldıkları kararlar ilgilendiriyor. Türkiye ile ilgili aldıkları kararlar ölüm getiriyor. Hiçbir kararı erkenden alıp, şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıp, Bilim Kurulunun ifade ettiği şekilde uygulamaya sokamadılar” dedi. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER