CHP'li Hamzaçebi, Erdoğan'ın HDP'ye yönelik sözlerini eleştirdi

CHP’li Akif Hamzaçebi, Erdoğan’ın HDP’ye yönelik “sabrın da sınırı vardır” sözlerini eleştirdi, “Tehdit üslubu kullanmayı doğru bulmuyorum.” dedi.

CHP'li Hamzaçebi, Erdoğan'ın HDP'ye yönelik sözlerini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi partisinin Antalya’daki kampının ardından basın toplantısı düzenledi, gündemdeki konuları değerlendirdi. Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik “sabrımızın da sınırı vardır” sözlerini eleştirdi.

Hamzaçebi şöyle konuştu: “‘Sabrın sınırı vardır’ diyerek tehdit kokan üslup doğru değildir. Devlete düşen görev sükunetle olayları değerlendirmek ve çözümleri bulmaktır.”

CHP’de ayrılık

Grup Başkanvekili Hamzaçebi’ye CHP’de Emine Ülker Tarhan’ın istifasıyla birlikte yeniden gündeme gelen çatlak ve yeni parti iddiaları da soruldu.

Akif Hamzaçebi bu iddialara şöyle yanıt verdi: “Zaman zaman farklı düşünen arkadaşlarımız olabilir ama gazetelerin söylediği gibi ben böyle bir ihtimali görmüyorum. Antalya’da gayet güzel birlik beraberlik içinde bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Tarhan da çok değerli arkadaşımızdı, ayrılmamasını arzu ederdim ama o yönde tercih kullandı.

CHP içinden parti yaratma girişimi, sürekli olarak bir kısım basın yayın oranı tarafından gündeme getirilmektedir. Bunun gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Böyle bir şey olmayacaktır.”

Torba Yasa

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Anayasa’ya aykırı olduğunu söylediği Torba Yasa ile ilgili de, “Torba Yasa’nın Anayasaya aykırı olarak değerlendirdiğimiz diğer düzenlemelerini de önümüzdeki hafta AYM’ye (Anayasa Mahkemesi) götürmüş olacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER