CHP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik teklifin ikinci tur görüşmeleri yapılıyor. CHP’li bir grup milletvekili, Meclis Başkanı’nı laiklikle ilgili açıklamalarını protesto ederek Genel Kurul’u terk etti.

CHP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti

Meclis Genel Kurulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerini yapmak üzere toplandı.

Meclis’teki oturum saat 10.00’da başladı.

Oturumda, maddeler üzerinde görüşmeler yapılmayacak.

Sadece maddeler üzerinde verilecek önergeler için, önerge sahipleri konuşacak.

Oylamalarda 330’un altına düşen madde teklif metninden çıkarılacak.

330 ile 367 arasında çıkacak oy, maddeyi referanduma götürecek. 367’nin üzerinde oyla kabul edilen maddeler de ise referandum şartı aranmayacak.

Ancak Cumhurbaşkanının teklifi istemesi halinde referanduma götürme yetkisi bulunuyor. Ayrıca Cumhurbaşkanının önüne gelen yasayı Meclis’e yeniden görüşülmek üzere iade etme yetkisi de var.

Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinde maddelere geçilmesi 348 evet oyuyla kabul edilmişti.

Teklifin ilk maddesine 350 oy, ikinci maddesine ise 357 kabul oyu çıkmıştı.

CHP’liler salonu terk etti

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, daha önce laiklikle ilgili yaptığı ”Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalı” açıklamaları nedeniyle CHP’liler Meclis’i terk etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı’nın laiklik sözlerini hatırlatarak, ”Bugüne kadar bu sözlerinizi düzeltecek veya özür dileyecek bir açıklamanız olmadı. Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Hakkınızda laikliğe aykırı davranışlar nedeniyle fezleke gelmedi dolayısıyla fezlekelerin kaldırılmasını öngören bir fezlekenin yapıldığı birleşimi sizin yönetmenizi uygun bulmuyoruz” dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı protesto eden bir grup CHP’li milletvekili, ”Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarak TBMM Genel Kurulu’nu terk etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER