HDP'den Sarıyıldız ve Hezer ile ilgili 'iddialara' tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Grup başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken imzasıyla, HDP’li vekiller Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız hakkında yapılan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP'den Sarıyıldız ve Hezer ile ilgili 'iddialara' tepki
HDP Grup başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken imzasıyla medyada yer alan iddialara ilişkin açıklama yapıldı

Rudaw, 'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği' öne sürüldüğü bir haber yayınlamıştı.

Açıklamada, bu tip haberlerin basın etiğine uymayan, ahlaksız ve maksatlı olduğu vurgulanırken, Sarıyıldız ve Hezer Öztürk’ün görevlendirme gereği olarak “uzun süredir Avrupa ülkelerinde Cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan katliamları ve hak ihlallerini dünya kamuoyu ile paylaşmak üzere siyasi çalışmalarını sürdürmektedir” denildi.

HDP’nin “Yalan haberlerin amacı karanlığı artırmak” başlığıyla yayımladığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün itibariyle bazı basın ve yayın organlarında Şırnak Milletvekilimiz Sayın Faysal SARIYILDIZ ve Van Milletvekilimiz Sayın Tuğba Hezer Ötürk hakkında basın etiğine uymayan, ahlaksız ve maksatlı haberler yer almıştır.

Milletvekillerimiz Sayın Sarıyıldız ve Sayın Hezer Öztürk parti grubumuzun kendilerini görevlendirmesi üzerine uzun süredir Avrupa ülkelerinde Cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan katliamları ve hak ihlallerini dünya kamuoyu ile paylaşmak üzere siyasi çalışmalarını sürdürmektedir.

Parti grubumuzun görevlendirmesi ve bilgisi dahilinde gerçekleşen bu siyasi çalışmalar, her dönem milletvekillerimizin gerçekleştirdiği programlar kapsamındadır. Kaldı ki, söz konusu haberlere konu olan Sayın Ssarıyıldız ile hakkındaki “silah taşıma” iddiaların ilgili fezlekelerde yer almadığı tarafımızdan defalarca kamuoyu ile belgeler eşliğinde paylaşılmıştır.

Milletvekillerimiz hakkında hazırlanan fezlekeler Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürlükçü bir ülkenin inşa edilmesi içerikli siyasi çalışmalarımız kapsamında hazırlanmış ve TBMM’ye gönderilmiştir. Bu siyasi çalışmalarımızın her bir milletvekilimiz açısından onur nişanı olduğunu kamuoyunda defalarca paylaşmış bulunmakta, bu vesileyle tekrar vurgulama gereği duymaktayız.

Dokunulmazlıklar adı altında Türkiye demokrasisine darbe şeklinde gelişen söz konusu anayasal değişiklik teklifi bizler açısından ülkeyi karanlık bir geleceğe doğru sürüklemektedir. Milletvekillerimiz hakkında yapılan söz konusu haberler, karanlığa ışık yakmak yerine, bu karanlığı zifiri hale getirmek için yapılmış maksatlı haberlerdir.

Bizler milletvekillerimize karşı yapılan maksatlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun ve halkımızın bilgisine tekrar sunmak istiyor, demokrasi mücadelemize tüm karanlık odaklara karşı devam edeceğimizi belirtiyoruz.”

BİLGEN: ARKADAŞLAR GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de yaptığı açıklamada, “Arkadaşların, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile değil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu değil. Grup, zaman zaman yurtdışı programlarda arkadaşları görevlendiriyor. Arkadaşlar da bu görevlendirme nedeni ile yurtdışında bulunuyorlar. Grup adına daha ayrıntılı açıklama yapılacaktır” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER