Cumhur İttifakı'na kalan Kadına Şiddet Komisyonu'nun görev süresini uzatıldı

CHP, İYİ Parti ve HDP çekilmesiyle yalnızca AK Parti ve MHP üyelerinin kaldığı Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu'nun görev süresini uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhur İttifakı'na kalan Kadına Şiddet Komisyonu'nun görev süresini uzatıldı

TBMM'de, kadına yönelik şiddete ilişkin kurulan, ancak muhalefet partilerinin "Cumhur İttifakı’nın ajandası, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını meşrulaştıracak zemin yaratmak" diyerek terk ettiği komisyonunun görev süresi, 21 Temmuz 2021'den itibaren bir ay uzatıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM Kararı'na göre Komisyon'un görev süresi, Genel Kurul'un 6 Temmuz tarihli 99'uncu birleşiminde 21 Temmuz 2021'den itibaren bir ay süreyle uzatıldı.

"Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu" ilk olarak CHP'li üyeler çekildi. Daha sonra İYİ Parti ve ardından HDP Komisyon'dan çekilme kararı aldı.

Komisyondan çekilen CHP'li milletvekilleri yürütülen çalışmayı eleştirmiş, "Cumhur İttifakı’nın ajandası, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını meşrulaştıracak zemin yaratmak" demişti.

3 Parti'nin çekilmesiyle Araştırma Komisyonunda sadece AK Parti ve MHP'li üyeler kalmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER