Cumhurbaşkanı Erdoğan: '7 şehidimiz 25 yaralımız var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'e hareketi öncesi Şemdinli'nin Ortaklar Köyü Süngü Tepe'de yaşanan patlamayla ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakkâri’de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var. Bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkâri’deki hastanelerde, Van ve ağır olan dört yaralımız da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '7 şehidimiz 25 yaralımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hakkari Şemdinli’deki mühimmat deposu patlamasında hayatını kaybeden asker sayısının 7’ye yükseldiğini, 25 askerin de yaralı olduğunu açıkladı.

Patlamanın nedenine ilişkin konuşan Erdoğan, “Topla alakalı teknik ekip orada. Teknik ekip olumsuz ne açıklayacak bilemiyoruz. Açıkladıkları zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Net olarak ‘şundandır’ durumunda değiliz. Bu işi çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz” dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile üs bölgesindeki patlamanın ardından geldiği Hakkari’de Yüksekova Devlet Hastanesi’ne gitti.

Hastanede Vali İdris Akbıyık ve Başhekim Mete Keskin tarafından karşılanan Bakan Akar ve beraberindekiler, yaralı askerleri ziyaret etti. Yaralıların tedavileri ve sağlık durumlarına ilişkin bilgi alan, askerlerle görüşen Akar daha sonra 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti.

Komutanlığın Harekat Merkezi’nde patlamanın ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde topçu atışı sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza meydana geldiğini söyledi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2018, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER