Macron ve Trump'tan Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan'ın daha fazla bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Macron ve Trump'tan Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı
ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Riyad’a çağrı yaptı: Daha fazla ayrıntı verin.

Reuters haber ajansının Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmenin gündem maddelerinden biri Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetiydi. İki lider Suudi Arabistan’ın cinayete ilişkin daha fazla bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Cinayetin “Ortadoğu’da daha fazla istikrarsızlığa neden olmaması” gerektiğini belirten iki lider, cinayetin yansımalarının Yemen’deki savaşa çözüm bulmaya yardımcı olabileceği konusunda görüş birliğine vardı.

MACRON’UN ÖNERİSİNE ‘AŞAĞILAYICI’ DEMİŞTİ

Macron’un ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa’nın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini ileri sürmesi hakkında ise Trump, “Çok aşağılayıcı. Avrupa önce ABD’nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO’ya olan borcunu ödemeli” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan 80 ülke liderinin katıldığı Fransa’da 1. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2018, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER