Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Boğaziçi' açıklaması

Boğaziçi'nde eylemleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'işin içinde teröristler var' dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için de "Biliyorsunuz DHKP-C militanıdır" diyen Erdoğan, Oğuzhan Asiltürk'le görüşmesini ise, "Hem nezaket hem de teröre karşı destek arayışı" olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Boğaziçi' açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Melih Bulu'yu layık gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerin protesto gösterisine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için, "Biliyorsunuz DHKP-C militanıdır" dedi. Üniversitedeki protestolar için 'içinde teröristler var' diyen Erdoğan öğrencilerle görüşmesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

'ASİLTÜRK'E ZİYARET GELECEKTE KENDİMİZİ YALNIZ HİSSETMEMEMİZ İÇİNDİ'

ABD'de yaşanan kongre baskını ile ilgili değerlendirmesinde, "Lafa gelince demokrasinin beşiği" diyen Erdoğan, SAADET Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti ile ilgili, "Hem nezaket ziyareti hem de geleceğe dönük terörle mücadele konusunda kendimizi yalnız hissetmememiz lazım. DSP Genel Başkanı ile de görüştük, bu tür görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

DEMOKRATLAR NE İSE CUMHURİYETÇİLER DE AYNI: ABD'deki bu süreç tüm insanlığı şok etmiş, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. Hatırlayın, 15 Temmuz darbe girişiminde tamamiyle sessiz kalan ve bu konuda çok çok farklı mesajlar yayınlayan ABD ve ABD medyası, özellikle Gezi olaylarında da yine hatırlayın ABD medyasının biz siyasilere ne gibi açıklamaları, ne gibi tehditler savurmuştur. Ve bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız çok açık net ortadayken ABD'nin tutumu çok çok farklıydı. O zaman da işin başında Demokratlar vardı. Demokratlar ne ise Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz. Temennimiz odur ki 20 Ocak itibarıyla Biden'ın devir teslim töreni sakin bir şekilde yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte sayın Biden ile Amerika sükuna kavuşur. Bir salgın dönemi yaşıyoruz. Böyle bir salgın döneminde inanıyorum ki hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Ve uluslararası ilişkilerde de çok daha farklı bir döneme ABD'nin de girmesi gerekir. Ölenlerin ailelerine de sabırlar dilerken, yaralı olanlara da geçmiş olsun temennilerimi de ifade etmek istiyorum. 

BOĞAZİÇİ'NDE YASALARA UYGUN ATANMIŞ BİR REKTÖR VAR: Bu işin içinde olan teröristler var. Öğrencilikle alakası olmayan CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul il başkanı orada. Zaten kendisi DHKP-C militanıdır. Aynı şekilde bir başka siyasi partinin yönetiminde olanlar bakıyorsunuz orada. Bunlar öğrenci değil. Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Yasalar dışında atanmamıştır. Kaldı ki geçmişine baktığımız zaman o da bu üniversitenin içinde yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce 2 üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır. 

AŞILARA İNANMAMIZ LAZIM: Aşı konusunda şu anda 3 kaynağımız var, Çin, Almanya ve yerli aşı. Bazı kampanyalar düzenleyenler var. Bizim bilime, aşılara inanmamız lazım. Aleyhte kampanyalara millet prim vermez. Şu anda Çin'den ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar çıkacak. Bütün tedbirleri alacağız. Bu COVİD vakası asrın vebası. Bizim devlet başkanı olarak elimizden geleni yapmamız görevimizdir. Bedeli ne olursa olsun, bu aşıları alacağız.

HEM ZİYARET HEM DESTEK YANIMIZDA OLMALI: Zaman zaman sayın Bahçeli'nin bizi ziyaretleri zaman zaman da bizim ziyaretlerimiz oluyor. Bölgedeki faaliyetler, terörle mücadele, sayın Bahçeli ile etraflıca görüşüyoruz. Kendileri de hükümetin yaptığı çalışmalara yönelik aşarı temennilerini bizlere söylüyor. Bundan sonra da neler yapabiliriz, aramızdaki Cumhur İttifakı'nın güçlenerek devamı için birliğimizi beraberliğimizi teyit ediyoruz. Benim Asiltürk'e ziyaretim hem bir nezaket ziyareti. Seçim ittifakı mı olur, terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 

KATAR'A AMBARGONUN KALKMASI HAYIRLI: Ambargonun kaldırılması bölge için son derece faydalı olmuştur. Körfez için olumlu bir gelişmedir. Çok isabetli çok hayırlı olmuştur. 

CHP'Lİ ZAT SAÇMALADI: Anayasa'da başörtüsüyle ilgili bir sıkıntı yok. Biz önemli adımlar attık. Başörtülü hanım kardeşlerimiz devletin her noktasında çalışabilir hale geldi. Anayasa maddeleriyle bu sorunlar aşıldı. CHP'li zat çıkıp, saçmaladı. Bunlar yasalardan bihaberler. Birçok kurumda nasıl bu hanım kardeşlerimiz başları örtülü görev alıyor. Geçmişte bunlar yaşansa bu zihniyet "Olur mu?" diye karşı çıkardı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER