Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçılar ile iftar programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında hayati görevlerden biri sanatçılara düşüyor. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan ibaret kalır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçılar ile iftar programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla bir araya geldiği iftar programında konuşma yaptı.

Türkiye'nin kültür ve sanatına yaptıkları katkılar için sanatçılara şükranlarını sunan Erdoğan, "gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan farkın mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür-sanat ürünleri olduğunu" söyledi. 

'SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Erdoğan, "Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmelerini ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden insanlığın ortak malı olmakla birlikte, kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yere kendi özgün mesajlarını taşırlar" diye konuştu.

"Medeniyet mi insanı biçimlendirir, insan mı medeniyeti oluşturur sorusu, insan ortak paydası üzerinde şekillenerek aslında kendi cevabını veriyor" diyen Erdoğan, "Sanatçılarımız, icra ettikleri sanat dalının ötesinde işte böyle büyük bir misyonun, işte böyle önemli bir sorumluluğun sahibidirler. Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir" ifadelerini kullandı.

'KÖZÜN ÜSTÜNE TOPRAK DA ATSANIZ, MAYA SAĞLAMSA İÇTEN İÇE YANMAYA DEVAM EDER'

Türkiye'de bir dönem "geçmişle bağları koparma" anlayışının hakim olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye, bir dönemine damga vuran geçmişiyle bağlarını tümüyle kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdür. Milletimiz de sanatına, sanatçısına, kültür ürünlerine sahip çıkarak, kendi tarzını, kendi sentezini oluşturarak, bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir" dedi.

'DAİMA SANATÇILARIMIZIN YANINDA YER ALDIK'

Sanatçıların yanında olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık. Yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz desteklerle sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasını, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açarak, ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık" şeklinde konuştu.

"Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en hayati görevlerden biri artık sanatçılarımıza düşüyor" diyen Erdoğan, "Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Halbuki biz, sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da inşallah sizlerle birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı. 

Programa İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş, Şükriye Tutkun, Gülseren Budayıcıoğlu ve Mesut Uçakan'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER