Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan-Trump görüşmesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bölgesel gelişmeler ve Suriye konusunun ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili, Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Suriye’de yaşananlar ve bölgesel konuların ele alındığı belirtilen açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya’da yapılan Suriye zirvesiyle ilgili Trump’a bilgi verdiği aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur. Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER