Davutoğlu: Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı

Deprem bölgesi Elazığ'ı ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı, Türkiye'nin ciddi bir mali desteğe ihtiyacı var" dedi.

Davutoğlu: Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ’da depremzedeleri ziyaret etti. Açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Depremle ilgili toplanan fonların hepsinin deprem için harcanması lazım. Türkiye’nin zaten bu konuda ciddi bir mali bir desteğe, mali alt yapıya ihtiyacı var. Bunlar kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde ele alınmalı” dedi.


‘TÜRKİYE’NİN CİDDİ DESTEĞE İHTİYACI VAR’

Toplanan yardımların denetime açık olması gerektiğini belirten Davutoğlu şöyle konuştu:

“Depremle ilgili toplanan fonların hepsinin deprem için harcanması lazım. Bu konular şeffaf bir şekilde tartışılabilir, konuşulabilir. Kamunun harcamaları denetime açık olduğu için her zaman bunlar ortaya konulabilir. Ama şunu ifade etmek lazım deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı. Türkiye’nin zaten bu konuda ciddi bir mali bir desteğe, mali alt yapıya ihtiyacı var destek anlamında. Bunlar kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde ele alınmalı. Bundan sonrası içinde yapılması gereken de deprem için alınan her kuruşun depreme harcanması. Allah muhafaza eylesin ama hep beraber depreme karşı hep birlikte depreme karşı hazırlık olalım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER