Davutoğlu'ndan Rıza Sarraf çıkışı: Kim rüşvet aldıysa hesap sorulmalıdır

Eski Başbakan Davutoğlu, ABD'deki davayla ilgili şunları söyledi: "Rıza Zarrab başta olmak üzere kim kendi çıkarını düşünmüşse kim rüşvet almışsa onlardan da hesap sorulmalıdır." Davutoğlu ile aynı etkinlikte konuşan AK Parti Milletvekili Abdullah Başçı ise "Bizim solcumuz, aşırı uçlarda olanlar dahil, hiçbir zaman vatan haini olmamıştır" dedi.

Davutoğlu'ndan Rıza Sarraf çıkışı: Kim rüşvet aldıysa hesap sorulmalıdır
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD’de devam eden İran yaptırımlarını delme davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.


İzmir’de Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Davutoğlu, ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili şunları söyledi:

“New York’ta, o mahkemede sunulan belgelerin 17- 25 Aralık ile irtibatı dolayısıyla bizim açımızdan hükmü yoktur. Rıza Zarrab başta olmak üzere bu ateş çemberindeki ülkenin düştüğü zor şartlarda kim kendi çıkarını düşünmüşse kim servetini artırmayı planlamışsa kim rüşvet almışsa kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır. Mücadele yürütürken eğer Türkiye’de yanlış bazı işler, olmuşsa bu yanlışın hesap verilme makamı da New York değil; Ankara’dır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir.” 

‘İZZETİ VE ADALETİ OLMAYAN BİR DEVLETİN YAŞAMA ŞANSI YOKTUR’

Davutoğlu, daha sonra katıldığı Buca Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen 2’nci Konya Hemşehri Buluşması’nda da Hakan Atilla davasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. ‘İzzeti ve adaleti olmayan bir devletin yaşama şansı yoktur’ diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bugünlerde, ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Bugünlerde ülkemize, devletimize, vatanımıza dönük farklı kuşatma faaliyetinin farkında olmamız lazım. New York’ta bir Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticilerini de izam etmeye çalışan bir mahkeme görülüyor. Bir kere, şunun bilinmesini ve bütün dünya tarafından ve zihinlerden çıkarılmamasını isteriz. Devletimiz, izzet temeli üzerine kurulmuştur. Devletimizin izzetine kim el uzatırsa 80 milyon, tek yürek olarak çelik bir sur gibi oluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin izzeti, bağımsızlığı ve egemenliği ile inşa edilmiştir. Biz, onun için Selçuklu’da Moğollara ve haçlılara karşı, Osmanlı’da yedi düvele karşı, İstiklal Harbi’nde ‘Ya istiklal ya ölüm’ dedik. Kimse, bizi böyle bir tercihle karşı karşıya bırakmasın. Yine deriz ki ‘Ya istiklal ya ölüm’.”

”YENİ SINAMALARLA KARŞILAŞACAĞIZ’

Davutoğlu, isim vermeden Marmara Üniversitesi’nde vereceği konferansın engellenmesine de tepki gösterdi. Eski başbakan, şöyle dedi:  “Riyakarlığın, yalanın karşısında mertçe kendi ahlakımızı savunacağız. Biz tüm mücadeleyi 28 Şubat’ta konuştuğumuz üniversite kürsülerinin kendi iktidarımızda bize kapanması için yapmadık. Bütün bunlar yaşadığımız her şey bize yeni sınamalarla karşı karşıya kalacağımızın işaretidir. Bu sınamalarda hepimize düşen görev bu sınavların neresinde olursak olalım hep beraber omuz omuza olmaktır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte yürüyen Mevlana olalım.” 

‘BİZİM SOLCUMUZ AŞIRI UÇLARDAN DA OLSA HİÇ BİR ZAMAN VATAN HAİNİ OLMAMIŞTIR’

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı; herkesin düşüncesine saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu’na temasları sırasında eşlik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, ise herkesin görüşüne saygı duyulması gerektiğin belirterek şöyle konuştu:

“15 Temmuz’da bu millet bu halk üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Son dönemlerde bildiğiniz gibi ülkemizi kuşatıyorlar. Tüm terör örgütlerini bu ülkeye gönderiyorlar. En sağından en soluna kadar tüm terör örgütlerinin de kaynağı belli. Herkesin bir görüşü düşüncesi olacaktır. Herkesin görüşüne ve düşüncesine saygılı olacağız. Bu görüşler ve düşünceler bizim mozaiğimizdir. Ama konu hemşehri dernekleri olunca, bu derneklerde vakıflarda güç birliği yapmak için bir araya geleceğiz. Ocudur, bucudur demeyeceğiz. Çünkü bizim solcumuz da aşırı uçlar denen kesimlerden de olsa düşünceleri olan vatandaşlarımız hiçbir zaman vatan haini olmamıştır. Olamaz da, o en uçta bulunan vatandaşımız konu vatan olunca gider canını verir. İşte böyle bir milletiz biz.” / DHA

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER