Dede, kamuya atanmayı bekleyen sağlık emekçilerinin sorunlarını gündeme getirdi

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, kamuya atanmayı bekleyen sağlık emekçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Dede, kamuya atanmayı bekleyen sağlık emekçilerinin sorunlarını gündeme getirdi

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, tıbbi sekreterler ile radyoloji ve odyometri teknikerlerinin sorunları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması üzere TBMM'ye 3 ayrı soru önergesi sundu. 

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, milyonlarca üniversite mezunu genç kamuya atanmayı beklerken pandemi ile birlikte “tükeniyoruz” diye feryat eden sağlık emekçilerinin çığlığını duymak ve sadece alkışlamakla yetinmemek gerektiğini belirterek, "Ancak iktidar ne atama bekleyen milyonların ne de tükenmekle karşı karşıya kalan sağlık emekçilerinin sesini duymak istemiyor. Pandemi gerekçesiyle sağlık emekçilerinin istifa taleplerini yasaklayan, emeklilik ve yıllık izin haklarına el koyan AKP’nin Sağlık Bakanı gençlerin atama taleplerine kulaklarını tıkıyor.  Bizler sağlık emekçilerinin ve atama bekleyen gençlerin sesine ses katabilmek adına mücadele etmeye, her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda kamuya atanmayı bekleyen, ancak ihtiyaç olmasına rağmen ataması yapılmayıp mağdur edilen Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunlarının, Odyometri teknikerlerinin, Radyoloji teknisyen/teknikerlerinin ve Tıbbi Sekreterlerin atama sorunlarını Meclis gündemine getirdik" dedi. 

Dede tarafından Bakan Koca'ya yöneltilen sorular şöyle:

Tıbbı sekreterler:

  1. Bakanlığınız bünyesinde çalışan kaç Diplomalı Tıbbi Sekreter bulunmaktadır? Bunlardan kaçı taşeron olarak çalıştırılmaktadır?
  2. 2020 yılında kaç Tıbbi Sekreter ataması yapılmıştır? 2021 yılı için kaç Tıbbi Sekreter planlanmaktadır? Atama bekleyen binlerce Tıbbi Sekreter gerçeği göz önünde bulundurulduğunda atama sayısını arttırma yönünde bir çalışmanız var mıdır? İhtiyaç kadar personel alımı olduğu gerekçesine göre alım sayısı planlanıyor ise ihtiyacı belirleyen kriterleriniz nelerdir?
  3. Kamu ve özel hastanelerde yapılan denetim esnasında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik işlerinde çalışan personelin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümlerinden mezun olma durumunu gözetiyor musunuz?

Odyometri teknikerleri:

  1. 2019 ve 2020 yıllarında Bakanlığınız tarafından yapılan işitme testi sayısı ne kadardır? Yapılan testlerin kaçının hatalı olduğu tespit edilmiştir?
  2. Bakanlığınızda istihdam edilen Odyometri teknikeri sayısı kaçtır?
  3. 2 yıl konusunda eğitim almış Odyometri teknikerlerinin yapması gereken işitme testlerinin birkaç günlük sertifikasyon eğitimi ile diğer sağlık personellerine yaptırılmasının gerekçesi nedir? Uygulamayı değiştirme yönünde bir planlamanız var mıdır?
  4. 2020 yılı itibariyle Bakanlığınızca kaç Odyometri teknikeri istihdam edilmiştir? 2021 yılı için planlanan istihdam sayısı kaçtır? Atama bekleyen yaklaşık 20.000 Odyometri teknikeri gerçeği göz önünde bulundurulduğunda atama sayısını arttırma yönünde bir çalışmanız var mıdır? İhtiyaç kadar personel alımı olduğu gerekçesine göre alım sayısı planlanıyor ise ihtiyacı belirleyen kriterleriniz nelerdir? Hastanelerin çok sayıda Odyometri teknikeri taleplerinin olduğu ancak bunun çok az bir kısmının sağlandığı doğru mudur?
  5. Okullarda yapılan işitme taramalarında bazı ailelere hatalı sonuçların bildirildiği doğru mudur?
  6. Cihaz ve implant ödemelerinin incelenmesinde görevlendirmek üzere SGK’da ve işitme tarama takibinde görevlendirilmek üzere aile hekimliklerinde Odyometri teknikeri istihdam etmeyi değerlendiriyor musunuz? Kadın-Doğum hastanelerinde oldukça önemli olmasına rağmen yenidoğan işitme takibi için Odyometri teknikeri istihdamı yapılmamasının gerekçesi nedir? Bu hastanelere Odyometri teknikeri istihdam etmeyi planlıyor musunuz?

Radyoloji teknisylenleri/teknikerleri:

  1. Bakanlığınız bünyesinde çalışan kaç radyoloji teknisyeni/teknikeri bulunmaktadır? Bunlardan kaçı taşeron olarak çalıştırılmaktadır?
  2. Bir radyoloji teknisyeni günde ortalama kaç radyolojik görüntüleme işlemi yapmaktadır? Radyasyona maruz kalma riskleri düzenli ve sürekli olarak değerlendirilmekte midir?
  3. 2020 yılında kaç radyoloji teknisyeni/teknikeri ataması yapılmıştır? 2021 yılı için kaç radyoloji teknisyeni/teknikeri planlanmaktadır? Atama bekleyen binlerce radyoloji teknisyeni/teknikeri gerçeği göz önünde bulundurulduğunda atama sayısını arttırma yönünde bir çalışmanız var mıdır? İhtiyaç kadar personel alımı olduğu gerekçesine göre alım sayısı planlanıyor ise ihtiyacı belirleyen kriterleriniz nelerdir?
  4. Pandemi başından beri kaç radyoloji teknisyeni/teknikeri COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir?
  5. Sözleşmeli ve taşeron olarak çalıştırılan radyoloji teknisyen/tekniklerine kadro vermeyi düşünüyor musunuz?

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER