Şemdinli'de Çığ Felaketi

Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü Mergasav bölgesinde askeri üs bölgesinde kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 asker çığ altında kaldı.

Şemdinli'de Çığ Felaketi

Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü Mergasav bölgesinde askeri üs bölgesinde kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 asker çığ altında kaldı. Bölgede yapılan açlışmalar sonucu Uzman Çavuş Mehmet Özbent yaralı olarak çıkarıldı. Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılan Uzman Çavuş Özbent, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada, "Hakkâri/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. 

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2020, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER