Demirtaş: '7 Haziran AKP'nin iflasının miladı olacak'

Paris'te partisinin seçim mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Biliyorlar tankla topla bir şeyi durduramaz. Şimdi sonları yaklaşıyor. 7 Haziran seçimleri AKP’nin iflasının miladı olacak” dedi.

Demirtaş: '7 Haziran AKP'nin iflasının miladı olacak'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Fransa’nın başkenti Paris’te Republique Meydanı’da partisinin seçim mitinginde konuştu.

Demirtaş burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘Halkların kurtuluş umudu HDP var

“Bunu sadece ben görmüyorum. Saraydaki de görüyor. Büyük bir panik sarmış durumdu. Sarayın bacaları tutuştu. Sarayda rahat uyuyamıyor. 7 Haziran akşamı saltanatının biteceğini bildiği için her yerde saldırılar düzenletiyor. Şimdi ülkede onun diktatörlüğünü ve AKP’nin hegemonyasını önleyecek tek partinin HDP’nin olduğunu biliyor. Türkiye’de kalıcı demokrasiyi kuracak parti de HDP.

“Herkes yüreğinden hissediyor ki, halklar, inançlararası, Ortadoğu’da vahşetin arasında birliği ve kardeşliği inşa eden tek parti HDP olacak, bunu biliyorlar. Birlik ve dayanışma siyasetini hayata geçiren tek parti biziz. Ortadoğu’daki vahşet içerisinde bir umut ve bir heyecan olarak geleceğe dair halkların kurtuluş umudu HDP var. Fedakârlıkla HDP’yi ortaya çıkaran tüm direnişçi güçlere selam.

‘İboların, Denizlerin, Mahirlerin mirası’

“Bu partinin varoluş damarlarında, bu partinin bugünlere gelmesinde canını ortaya koyan şehitlerimizin ailelerine selam olsun. HDP’nin ana gövdesini oluşturan, sosyalist, Kürt, Ezidi, Alevi ve bir bütün olarak ben ülkemde ilerici, haysiyetli bir yaşam istiyorum diyen dostlarımıza selam olsun. HDP zaferin ortak noktasıdır. 7 Haziran’da ilan edeceğiz.

“Sürgünde olan bütün dostlarımıza şu sözü veriyoruz. 60 yıllardan bu yana yarattığınız ne kadar değer varsa biz o mirası onuruyla devraldık. Sizlere layık bir sonuç ortaya çıkaracağız. Kimin mirasını devraldığımızı biliyoruz. Tarihinde diz çökme olmayanların mirasını devraldık. Elbette bunu en iyi şekilde temsil edip sonuca götüreceğiz.

“İşkence tezgahlarında sır vermeyen İboların mirasıdır, idam sehpalarında sehpasını tekmeleyen Denizlerin, Mahirlerin mirasıdır. Pir Sultan’ın Seyit Rıza’nın mirasıdır. Diyarbakır zindanlarında direnen Mazlumların, Sakine’nin mirasıdır.

“Bizler yoksulların işçilerin, emekçilerin mirasını devraldık. Biz hırsızlara karşı emekten yana olduk. Şimdi bu mirasla iktidara yürüyoruz. Bunu durdurmak için her şeyi yapıyorlar. Yapmaya devam edecekler. Dünyanın en ahlaki hükümetiyle karşı karşıyayız. Devletin bütün imkanların onlara sunulduğu bir ortamdayız.

‘Güçleri var korkuyorlar’

“Cumhurbaşkanı şimdi Batman’da halka bir parti için oy istiyor. Cumhurbaşkanı’nın maaşı halk tarafından ödeniyor. O ne yapıyor bütün devletin olanaklarıyla AKP’ye hizmet ediyor. Başbakanda aynı şeyi yapıyor. Jandarma, emniyet, bakanlıklar, medya gücü her şey bize karşı kullanıyorlar. Öksürdüklerinde haber oluyor. Devleti sokaktan Ankara’ya kadar ele geçirmişler.

“Utanmadan bize “HDP tehditle oy istiyor” diyorlar. Ordu emirlerinde, polis emirlerinde. Gazınız, copunuz her şey sizin elinizde. Ve korkuyorlar ve HDP bizi tehdit ediyor diyorlar. Senin elinde bu kadar güç varken sen korkuyorsan bizim suçumuz ne. Korkunun ecele faydası yok. Güçleri var korkuyorlar. O kadar insanın günahına girdiler ki bu kadar güce rağmen korkuyorlar. Biliyorlar tankla topla bir şeyi durduramaz. Şimdi sonları yaklaşıyor. 7 Haziran seçimleri AKP’nin iflasının miladı olacak.

“Tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladıkları için önümüzdeki 40 gün içerisinde her türlü çılgınlığı yapacaklar. Duyarlı olun. Kışkırtmaya devam edecekler. Seçim bürolarımıza, parti binalarımıza saldıracaklar. Orada halklara elini uzatanlara saldıracaklar. İnanın ki sonları geldiği için bunu yapacaklar.

HDP’ye saldırılar

“Şunu unutmasınlar, HDP bayraklarını yakanlara şunu söyleyelim. O bayraklar hırsızlık parasıyla değil helal parayla alındı. O bayraklar emekçinin alın teriyle alındı. Sizin gibi bayraklarımız hırsızlık parasıyla yapılmadı.

“AKP tetikçileri sahnede. Trabzon’da bayrak yakıyorlar. İnanın bize oy vermeseler de gönülleri bizimle. Biz bunlara aldanmayacağız. Ezilenlerin gönlü her yerde bizimle atıyor. HDP yaralara merhem. Bütün Türkiye bunu görüyor. 7 Haziran’da bu görülecek. AKP’de bunu gördü ve anladı.

Avrupa’daki seçmene çağrı

“Önümüzde 40 gün var. Her saniyesini iyi değerlendirmeliyiz. Avrupa’daki oylar bizim için kilit. Yurtdışında oy kullanmak önemli. 2007’de bağımsız girdiğimiz için Yurtdışında oylardan yararlanmadığımız için kayıplarımız oldu. Bu örneği neden veriyorum belki AKP’yi yıkacak oy sizin oyunuzdur. Oy için herkese ulaşmanız lazım. Memlekete, Avrupa’da yaşayanlara ulaşmanız ve denetlemeniz lazım.

“Avrupa’da 400 bin hedef var belki de bu 500 bin olacak. Bu sizin kararlılığınızla olacak. Burada çalışanları gördüğümde barajı aşacağımızı görüyorum. Siz şanslısınız 8 Mayıs’tan itibaren AKP’yi sileceksiniz. İçiniz rahat olsun oylarınızı çalanlara izin vermeyeceğiz.

“Karşımıza baraja dikmiş olanların başlarına şimdi bela oldu. Şimdi AKP’nin sonunu getirecek bir soruna dönüştü. İktidara doğru yürüyüşümüzü başlatmış olacağız. HDP başarırsa ülkenize rahatlıkla dönme şansınız olacak. Sizler suç işlemediniz, 80 darbesine direndiniz, emekçiden ve işçiden yana olduğunuz için buradasınız. Sizleri orada çiçeklerle karşılayacağız.

‘Diyanet İşleri’ni kaldıracağız’

“Ne söz verdiysek yapan bir hareketiz. Hangi ilkelerin etrafında buluştuysak onları canımız pahasına savunacağız. Bize din üzerinden saldırıyorlar. Bugüne kadar inançlar üzerinden hakları rehine gibi kullanmak istediler. Bunu önemli bir biçimde başardılar. Allah ve bismillah diyerek çaldılar. Halk bunu daha iyi görüyor. İnsanlar bunlara hırsızlık ve katliam yapsınlar diye oy vermedi.

“Din alimlerimizin bu mevzuyu iyi anlatmalıdır. Diyanet bir MGK olarak çalışıyor. MGK’nın amacı neyse Diyanet aynı zihniyetle çalışıyor. Halkı teslim almak Diyanetin görevi. Böyle bir kurumu kaldıracağız. İnanç kurumu oluşturacağız. Her inanç özgürce inancını yerine getirsin diye bunu yapacağız. Herkes inancında özgür olsun. Bunu sağlayacak kurum Diyanet değil. Diyanet devletin dinini anlatıyor. Erdoğan’ın dinini anlatıyor. Din alimlerinin buna sahip çıkması gerekiyor.

“700 bin dolarlık bir saati takan bakan için bu günahtır demeyen bir Diyanet olabilir mi? HDP dine karşı diyorlar. HDP senin din anlayışına karşı. Söylediğimiz hiçbir şeye itiraz edemiyorlar. Yalan dışında bir şey konuşmuyorlar. Başbakan yalan söylemeye devam ediyor. Taksime Kabe dediğimi söylüyor. Yalan söylüyor. 40 kaldı seninde ustanın da boyunu alacağız. Yalan söyleye söyleye ne kadar oy toplayacağını göreceğiz." / İMC

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER