Demirtaş: Acılarımızı yakınlaştıracağız

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Çorlu'da düzenlenen mitinge katıldı.

Demirtaş: Acılarımızı yakınlaştıracağız
 Çorlu'daki seçim mitinginde konuşan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş;  yeni yaşam çağrısının zenginliklerle, farklılıklarla birlikte yaşam olduğunu söyledi, "Acılarımızı yarıştırmak yerine acılarımızı yakınlaştıracağız. Bir Türk'ün gözyaşının, bir Kürt'ün gözyaşından farklı olmadığını göstereceğiz. Anaların acısı arasına fark koymayacağız. Yaralara merhem çalmanın acıları ortaklaştırmanın zamanıdır, diyeceğiz" diye konuştu.


HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Çorlu'da düzenlenen mitinge katıldı.

Demirtaş'a, HDP milletvekilleri Selma Irmak, Nazmi Gür, Hasip Kaplan ve Levent Tüzel ile SYKP Eş Başkanı Tuncay Yılmaz da eşlik etti.

Demirtaş, halkın yoğun ilgisi ve alkışları eşliğinde miting alanına girdi. Miting saygı duruşuyla başladı. 

Saygı duruşunun ardından kürsüye çıkan Demirtaş, Türkiye'nin her yerinde kardeşlik mesajını vermeye çalıştıklarını belirtti, "Bu bizim için bin tane Çankaya makamından daha değerlidir" dedi.

Kitlenin "Kürtler sizinle gurur duyuyor" sloganına Demirtaş, asıl gurur duyulacaklar sizlersiniz, emeğiyle yaşayanlardır" yanıtını verdi.

Demirtaş, seçim sistemini eleştirdi, "Bunun adı demokrasi değil. Halk kendi adayını gösteremiyor. 20 milletvekilinin imzası olmadan kimse aday olamıyor. Eminim ki halkın kendi imzasıyla aday gösterme şansı olsaydı, daha çok aday çıkacaktı. AKP zihniyetinde demokrasi adına tek bir şey olmadığı için, aday gösterme hakkını 20 milletvekiline tanıdılar. Buna karşı olduğumuzu ifade ettik, ediyoruz" dedi.

Demirtaş, gerçek bir halk temsilcisi olarak, ezilenlerin, halkın temsilcisi olarak aday olduklarını söylerdi.

'BARIŞ KADINLARIN ELLERİNDE YÜKSELECEK'

Kadın adayların olmadığına dikkat çeken Demirtaş, "Kadının olmadığı bir demokrasi olmaz. Onun adı kölelik rejiminden başka bir şey olmaz. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kez daha kadın özgürlüğünün öne çıkmasını istiyoruz. 'Üç çocuk yapın, başka bir şey yapmayın' anlayışına karşı, kadınlar bu ülkeyi yönetsin. Bu ülke kardeşçe barış içerisinde yaşayacaksa, bu kadınların eliyle olacak. Siz kadınlar, anneler, barışı siz kurabilirsiniz. Barış sizin ellerinizde yükselecektir" dedi.

Gençlere seslenen Demirtaş, "Sizi kindar gençlik olarak yetiştirmek isteyenlere karşı siz isyan gençliğisiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimini siz belirleyeceksiniz" diye konuştu.

'ÇANKAYA'DA HALKIN İRADESİ OLSUN'

"Cumhurbaşkanı asla halktan yana olmadı" diyen Demirtaş devamla şunları kaydetti:

"Meclisten gelen yasalara sadece devletin çıkarları için baktılar. Sadece uluslararası sermayenin patronların yararına mıdır değil midir, ona baktılar. Halktan yana olsaydılar, o yasaların veto edilmesi gerekiyordu. Sendikasız güvencesiz çalışmayı getiren yasalar veto edilmeliydi. Çankaya'da halkın başkanı olsaydı, Başbakan parmağını sallayamaz. Berkin'in annesine, Ali İsmail'in annesine, Kürtlere, kadınlara hakaret edemezdi. Bu yüzden geleceğinizi belirlerken, bunları bir kez daha düşünün. Orada Çankaya'da halk iradesi olsun. Bize yeni liderler değil, halk iradesi lazım. O üç fotoğrafa iyi bakın. Bir kez daha cumhurbaşkanını halk adına seçme şansına sahipken doğru karar verin. Önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak kişiyi seçeceksiniz. O 10 saniyede yanlış karar verirseniz, yine otoriter birini seçmiş olacağız. Önümüzde fazla seçenek yok. 12 yıldır iktidarda yaptıkları bundan sonra da yapacaklarının garantisidir. 12 yıldır çaldıkları bundan sonra da çalacaklarının teminatıdır!"

Yeni bir yaşam çağrısı için yollarda olduklarını anlatan Demirtaş, "Hakkari'den aldığım mesajı Çorlu'da emekçilere teslim etmek için yollardayız. Bu toprakların yaşayan bütün kültürleriyle tek olalım demiyorum, bir olalım bir. Tekliğin faşizminden uzak durarak birlik olalım. Yeni yaşam mesajı Türkiye'de destek buldukça çözemeyeceğimiz sorun yok. Bütün ezilenler olarak bu baskıcı otoriter sisteme karşı direneceksek önce birbirimizi anlayalım, önyargılarımızı bırakalım. O zaman her şey daha kolay olacak” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Yüzde 50'yi evde zor tutuyorum" sözünü hatırlatan Demirtaş, "Kalan yüzde 50'yi yok edilmesi gerekenler olarak görüyor. Bizim farklılığımız zenginliğimizdir. Gönül gözüyle birbirimize bakalım, sadece ve sadece bizi ezenlere dar olacak" dedi. 

Demirtaş, yeni yaşam çağrısının zenginliklerle, farklılıklarla birlik olduğunu söyledi, "Acılarımızı yarıştırmak yerine acılarımızı yakınlaştıracağız. Bir Türk'ün gözyaşının, bir Kürt'ün gözyaşından farklı olmadığını göstereceğiz. Anaların acısı arasına fark koymayacağız. Yaralara merhem çalmanın acıları ortaklaştırmanın zamanıdır, diyeceğiz. Bütün farklılıklarımızla birliğiz. Bu mesaj önemli bizim için. Koltuk onların olsun önemli değil" diye konuştu. 

Demirtaş konuşmasını tamamladıktan sonra İstanbul'daki programına katılmak üzere yola çıktı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER