Demirtaş davası 399 gün sonra başlıyor: Bin 250 avukat savunacak

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına gerekçe olan davanın ilk duruşması bugün görülecek. 1250 avukatın savunacağı Demirtaş için HDP’li tüm milletvekilleri, parti yöneticileri ve uluslararası heyetler yargılamanın yapılacağı Sincan’da olacak.

Demirtaş davası 399 gün sonra başlıyor: Bin 250 avukat savunacak
HDP Eş Başkanı Selahatin Demirtaş’ın, tutuklanmasına gerekçe olan davanın ilk duruşması 399 gün sonra Ankara Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek. Duruşmaya Demirtaş getirilmeyecek ama HDP’nin tüm milletvekilleri ve parti yöneticileri ile uluslararası heyetler Sincan’da olacak. 

Demirtaş’ın 4 Kasım 2016’da gözaltına alınıp tutuklanmasına yol açan iddianame 31 fezlekenin birleştirilmesinden oluşuyor. Farklı zamanlarda yapılmış çok sayıda konuşmaya dayandırılan iddianamede Demirtaş “örgüt kurmak ve yönetmek” ile suçlanıyor

DURUŞMADAN 2 GÜN ÖNCE ‘SEGBİS’ DENİLDİ

Dava Demirtaş’ın tutukluluğuna gerekçe olan dava ama Demirtaş duruşma salonuna getirilmeyecek. Duruşma gününden 2 gün önce Demirtaş’ın avukatlarına yapılan tebligatta buna gerekçe olarak “güvenlik” gösterildi. Demirtaş’ın duruşmaya SEGBİS yoluyla katılması istendi, ancak “yüzyüze yargılama istiyorum” diyen Demirtaş avukatları aracılığıyla bunu reddetti.

DURUŞMAYA SAATLER KALA SALON DEĞİŞTİRİLDİ

Duruşma öncesi değişiklikler bununla sınırlı kalmadı. Davadan bir gün önce bu kez duruşmanın görüleceği salon değiştirildi. Kent merkezinde bulunan Ankara Adliyesi’nde görülmesi beklenen duruşma son dakika kararıyla Sincan Cezaevi Kampüsü içerisinde bulunan duruşma salonuna alındı. HDP’den yapılan açıklamada “prefabrik”, “baraka” olarak nitelendirilen küçük salonun 20 kişilik olduğu öğrenildi.

TÜM HDP MİLLETVEKİLLERİ SİNCAN’DA OLACAK

Demirtaş’ı bin 250 avukat savunacak. Duruşmaya avukatların yanı sıra HDP’nin tüm milletvekilleri ve yöneticileri de katılacak. Ayrıca bazı uluslararası heyetler de duruşmayı izlemek için Sincan’da olacak.

DAVADA 6 MİLYONUN OYU VAR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, davadan 1-2 gün önce yaşanan gelişmeleri “adil yargılama gibi bir kaygının olmadığını net olarak söyleyebilirim” sözleriyle değerlendirdi.

Beştaş, “20 kişilik salon. 1250 avukatın vekaleti var, 6 milyon kişinin oyu var. Meclis’teki 3. partinin eş genel başkanı yargılanıyor. Uluslararsı heyetler Türkiye’de. Biz dışarıda olan tüm milletvekilleri grup olarak yine orada olacağız. Yöneticilerin tamamı orada olacak. Duruşma öncesi yaşanan tablo davaya nasıl baktıklarının resmidir. Kendilerine güvenmediklerini, bu davadaki hakikatlerin topluma yansımasını istemediklerini ortaya koyuyorlar” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER