Demirtaş: Herkes Erdoğan'ın ihanetine uğradı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Artık etrafında ona inanan kimse kalmadı. Onunla yola çıkan herkes onun ihanetine uğradı. Partiyi beraber kurdukları yoldaşları, çalışma arkadaşları herkes ihanetine uğradı” dedi.

Demirtaş: Herkes Erdoğan'ın ihanetine uğradı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP-DBP Urfa il örgütleri tarafından Turgut Özal Parkı’nda düzenlenen iftar programında konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Öngörüsüz, çözümsüz, basiretsiz bir yönetim”

“Eğer doğru yapılsaydı bu kadar kan dökülmezdi. Türkiye’de öngörüsüz, çözümsüz, basiretsiz bir yönetime sahip olmanın bahtsızlığını yaşıyoruz. Son 14 yılda ne yaptınız dediğimizde bize ‘yol yaptık’ diyorlar.

“Sen yol yaptın ama senin yaptığın yollardan ülkenin dört bir yanına genç bedenlerin cenazeleri gidiyor. Ana babalar senin yaptığın yollardan çocuklarının cenazelerini taşıyorlar.

“Omurgalı ciddi politika gerekli”

“Ekonomi alarm zilleri çalıyor. Turizm sezonun başını yaşıyoruz ama ekonomi alarm zilleri çaldı. Yakında yaptıkları yolar da gidecek araç kalmayacak. Omurgalı ciddi politika gerekli. 14 yıldır dile kolay ülkenin tek bir ciddi sorununu çözememiş olmamalarına rağmen yalan ile döneklik ile halkı aldatmayı başardılar.

“En büyük yeteneği halkı aldatmak. Dünyanın en iyi yalanını konuşan, söylediğini haftaya inkar eden ama yüzü kızarmayanlar ile karşı karşıyayız. Hiç kimse onlar kadar halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyemiyor.

“‘İsrail devleti terör devletidir’ diye yılladır oy topluyorsun”

“Son 5-6 yılda tüm bölgeyi dünyayı ilgilendiren temel konularda bir söyledikleri diğerini tutmayan politika yürütülüyor. Bunun en önemli örneği Mavi Marmara. 9 kişi yaşamını yitirdi.

“O dönem bu beyefendi ‘haberimiz var’ dedi. Çıktığı her meydanda Mavi Marmara’da yaşamını yitirenler üzerinden oy topladı. Çıktığı her meydanda isimleri söyletti. Bunun hesabını halka verecekler dedi.

“Şimdi çıkıp diyor ki ‘Mavi Marmara ile giderken bana mı sordunuz?’ ‘İsrail devleti terör devletidir’ diye yılladır oy topluyorsun. Çıkarların onu gerektirdiğinde ‘dostum’ diyorsun. Yüzü kızarmıyor bunların. Ama biz unutmayacağız, unutturmayacağız.

“İnsanın rakibi de, düşmanı da kaliteli olmalı”

“Mısır meselesinde de aynı. ‘Rabia’ diye çıkıp meydanlarda oy topladı. Şimdi Rabia diyen var mı? Göreceksiniz yine diplomatik ilişkiler kuracaklar. Göreceksiniz Esad’la da bunu yapacaklar. Alttan alta görüşüyorlar hep birlikte göreceğiz.

“Rusya uçağı düşürüldüğünde oraya gittik diye 10 gün boyunca gazeteleri ile bizi hain ilan ettiler. İnsanın rakibi de, düşmanı da kaliteli olmalı. Kürtleri kandırdılar, Alevileri, işçileri, Romanları, baş örtülüleri kandırdılar.

“Bu topraklar tarihten bu yana hep kan gördü”

“2007 yılından bu yana ‘AB müzakereleri sürdüreceğiz’ diyorlar. AB konusunda her türlü desteği vereceğimizi söyledik ama yok. Bütün bu omurgasızlığı örtetecek bir şey lazım. Bir örtü lazım, o da savaştır.

“Diyor ki ‘Bu topraklar kanla sulanmadıkça vatan olmaz.’ Bu topraklar tarihten bu yana hep kan gördü be. Bu topraklar neler görmedi ki, en çok kan var, sudan çok kan var. Kan beyefendiyi doyurmuyor.

“Tabutların üzerine örttükleri bayraklar ile çirkinliklerini örtmek istiyorlar. Çünkü cenaze olunca kimse bunları sorgulamıyor. Eğer Türk ve Kürtler buna itiraz etmezse Kürt ve Türklerin anası ağlamaya devam edecek. Yeter ki bu beladan kurtulalım yeter ki ülkeye musallat olanlardan kurtulalım.

“Herkes ihanetine uğradı”

“Artık etrafında ona inanan kimse kalmadı. Onunla yola çıkan herkes onun ihanetine uğradı. Partiyi beraber kurdukları yoldaşları, çalışma arkadaşları herkes ihanetine uğradı. Yüzde 49.5 oy almış başbakana geçici işçi, taşeron işçi muamelesi yaptı. Tek bir gün çalışmamış gibi sosyal haklarını bile vermeden kapı önüne koydu.

“Bunu yapan her şey yapar. Beraber yürüdüğü cemaatler, arkadaşları düşman. Başbakan yaptığı adam düşman. Bütün herkes düşman, elinde olsa bizi çiğ çiğ yer. Yapamıyorsa gücümüzdendir. Bizi güçlü kılan halk gücüdür.”

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER