Demirtaş'a provokasyon Hizbullah bağlantılı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır-Ankara uçağında tartıştığı Abdulvahap Kaplan adlı kişinin, Hizbullah'ın kanalı olan Rehber TV'de Umut Kapısı programının yapımcısı ortaya çıktı.

Demirtaş'a provokasyon Hizbullah bağlantılı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır-Ankara uçağında tartıştığı Abdulvahap Kaplan adlı kişinin, Hizbullah'ın kanalı olan Rehber TV'de Umut Kapısı programının yapımcısı ortaya çıktı. Olayın önceden planlandığı ve Abdulvahap Kaplan adlı kişinin Demirtaş ile tartışmaya başlamadan önce yanındaki kişinin bunu cep telefonu ile kaydettiği öğrenildi. 


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir yolcu ile Kobanê olayları nedeniyle tartışmasını, olaya tanıklık eden AKP Amed Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları anlatmış ve olay medyada geniş yer bulmuştu.

AKP'li vekil, bir yolcunun Demirtaş'a, "1 Kasım'da sokağa insanları tekrar dökmeye çalışıyorsunuz. Bu ölümler yeterli değil mi? Yetmedi mi? İnsanları öldürerek ne ele geçirmek istiyorsunuz" diye tepki gösterdiğini, Demirtaş'ın ise "Terbiyesizlik yapma" diye karşılık verdiğini söylemişti. Olayın medyaya düşmesinden bir süre sonra da ikili arasındaki tartışmanın ses kaydı ortaya çıktı.

KAPLAN, HİZBULLAH'IN KANALINDA YAPIMCI

Demirtaş ile tartışan Abdulvahap Kaplan isimli kişinin ise, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Hüdapar'ın kanalı olan Reber TV'de Umut Kapısı programının yapımcısı olduğu ortaya çıktı. 

Alınan bilgilere göre, Demirtaş'ı takip eden Abdulvahap ve Kaplan, Demirtaş'ın bineceği uçağa iki bilet aldı. Kaplan provokasyonu gerçekleştirirken, yanındaki ismi öğrenilemeyen kiş ide olayı ulusal medyaya yaymak için görüntüledi. 

Daha sonra bu görüntüler doğrudan Hüdapar'a maledilmemesi için önce AKP'ye yakın medyaya servis edildi. Ardından da haber Hüdapar'a yakınlığıyla bilinen Doğruhaber, ilkhaber ajansı, Çağrı Radyo ve Rehber TV'de sürekli işlenmeye başlandı.

Provokasyonu yapan Abdulvahap Kaplan ise ilk olarak İhlas Haber Ajansı'na konuşmuş ve bu ajans ses kaydını servis etmişti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER