Demirtaş'ın avukatı: Şu an tahliye beklentisi yok

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Mesut Özer, salı günkü duruşma öncesinde yayılan tahliye iddialarını değerlendirdi: Şu an için böyle bir beklentimiz yok. Bizim tahminimiz AİHM kararının bekleneceği yönündedir.

Demirtaş'ın avukatı: Şu an tahliye beklentisi yok
HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın 18 -19 Haziran tarihlerinde görülecek duruşmada tahliye edilebileceği iddiasına avukatlardan yalanlama geldi. Demirtaş’ın avukatlarından Mesut Özer, şu an için bir tahliye beklentisi olmadığını söyledi.


‘KESİNLEŞMİŞ CEZASI VAR’

Özer, 18-19 Haziran tarihlerinde görülecek olan davadan tahliye kararı çıksa bile, kesinleşmiş cezası bulunduğu için Demirtaş’ın tahliye edilmeyeceğini ifade etti.

‘HÜKÜMET AİHM KARARINI BEKLEYECEKTİR’

Özer Rudaw’a demecinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde devam eden sürece de işaret ederek, “Hükümetin böyle bir hesabı varsa bile bunu bu kadar aleni yapmayacaktır” dedi. Demirtaş’ın avukatı, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet böyle bir süreçte Demirtaş’ın tahliyesine karar verirse, bu doğrudan seçim yatırımı yönünde bir adım olarak yorumlanacaktır. Hükümetin böyle bir hesabı varsa bile bunu bu kadar aleni yapmayacaktır. Bizim tahminimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yüksek Dairesi’nin dava ile ilgili kararının bekleneceği yönündedir. O açıdan 18- 19 Haziran’da görülecek davadan sonra Sayın Demirtaş’ın cezaevinden çıkması yönünde bir karar alınacağını tahmin etmiyorum” dedi

NE OLMUŞTU?

Ankara Sincan’daki 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde salı günü devam edilecek davaya günler kala tahliye iddiaları ortaya atılmıştı. Hükümetin, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazanması sonrası yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Kürt seçmenden oy almak için bu yönde bir karar alınmasını sağlayabileceği öne sürülmüştü. Gazeteci Nevzat Bingöl’ün ‘bir tahliye beklentisi olduğu’ yönündeki iddiası sosyal medyada yayılmıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER