Demirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmedi

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş'ın avukatı ve kız kardeşi Ayşegül Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde nefes almakta güçlük yaşadığı için kısa süreli bilinç kaybı yaşadığını söyledi. Hastaneye sevki için 7 gündür başvuruda bulunduklarını ancak sevkin gerçekleştirilmediğini söyleyen Demirtaş, "Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar" dedi.

Demirtaş'ın avukatı ve kardeşi: Bilinç kaybı yaşadı sevk edilmedi
Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı ve kız kardeşi Aygül Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde 26 Kasım’da sağlık sorunu yaşadığını ve bilincinin bir süre kapandığını söyledi.

‘CEZAEVİ DOKTORU SEVK EDİLMESİNİ İSTEDİ’

Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde bilinci kapandığı anda ilk müdahaleyi koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını söyledi. Demirtaş Twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  ağabeyinin durumuyla ilgili şunları söyledi, “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sn Abdullah Zeydan yapmıştır. Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir.”

Demirtaş avukatlar olarak ağabeyinin acil bir şekilde hastaneye kaldırılmasını talep ettiklerini ancak 7 gün geçmesine rağmen hastane sevki gerçekleştirilmediğini de söyledi. Demirtaş şöyle devam etti: “Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir. Selahattin Demirtaş’ın siyasi rehineliği, neredeyse yaşam hakkına yönelik bir müdahaleye dönüştürülmek istenmektedir. Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar. Durumu yakından izliyoruz. Avukat arkadaşlarımız Edirne’de, 24 saat süreyle gelişmeleri takip ediyorlar.”

Konuyla ilgili aradığımız Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman da, müvekkilinin nefes daralması yaşadığını söyledi. Karaman, müvekkilinin 7 gündür hastane sevkinin yapılmadığını söyleyerek şu an cezaevinde avukatların konuyu takip ettiklerini belirtti.

Demirtaş 2016 yılında da kalp ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER