Ekrem İmamoğlu davet etti, Pervin Buldan açılışa katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üzerine Büyükçekmece'deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı'nın açılışına katıldı.

Ekrem İmamoğlu davet etti, Pervin Buldan açılışa katıldı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İYİ Parti lideri Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı kutlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı'nın açılışına Pervin Buldan'ı da davet etti.

İBB çalışanı, İBB Meclis üyesi, muhtar, gazeteci, yazar, dernek başkanı ve araştırma merkezleri yöneticisi kadınları temsilen 15 bin 314 ağaç toprakla buluşacak 8 Mart Hatıra Ormanı’na ilk fidanları, Pervin Buldan, Dilek İmamoğlu ve eşi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte diktiler.

 Ekrem İmamoğlu açılışta şöyle konuştu: "İBB olarak bu değerli adımları attığımız, bu bilinci yükselttiğimiz, kadınların yaşam kalitesini yükselttiğimiz takdirde ben eminim ki gerisini kadınlar yerine getirir. Sivil toplum kuruluşları, kadına dair kurum ve kuruluşlar gereğini yapar diye düşünüyorum. Yolun başındayız, şunu da söyleyeyim iyi ilerliyoruz, İBB olarak çok güçlü adımlar atıyoruz. Bunun içinde çok güzel duygular var. Öncelikle kurumda çalışan 15 bin kadının adına fidan dikimi var. Ama onun ötesinde Türkiye'de kadın yönetici olarak kim varsa, herkesin adına bir fidan dikiyoruz. Bu orman 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' sözünün karşılık bulduğu bir zemin oluştursun istiyoruz."

Dilek İmamoğlu da yaptığı açıklamada "Bütün insanların kayıtsız şartsız eşit kabul edildiği bir hayatı yeryüzünde kurmayı başaramadık henüz. Bu yolda çok önemli adımlar atıldı elbette. 8 Mart işte bu çabalara duyduğumuz saygının, eşitlik idealine bağlılığımızın ifadesidir. Özgür, adil, barışçıl bir dünya ancak eşitlik temeli üzerine kurulabilir" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin önemine de vurgu yapan Dilek İmamoğlu, "Sözleşmenin çizdiği çerçevenin kağıt üzerinde kalmaması, hayata geçirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER