ENKS: Rusya bizi çağırmadı

Suriyeli Kürtlerin Ankara ve Erbil destekli Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin, Rusya'nın planladığını barış konferansına çağrılmadığı ortaya çıktı. Konferans, PYD'ye davet nedeniyle tartışma yaratmıştı.

ENKS: Rusya bizi çağırmadı
Rusya’nın Suriye’de düzenlemeyi planladığı ve PYD’nin davet edilmesi sonrası Türkiye’nin itirazı üzerine ertelendiği belirtilen Suriye Halkları’nın Kongresi’ne Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) davet edilmediği ortaya çıktı. Ankara’nın ve Erbil’deki Kürt yönetimin desteklediği ENKS’nin Suriye muhalefetindeki temsilcisi Fuad Eliko, şimdiye kadar Soçi’deki toplantıyla ilgili kendilerine davet gelmediğini söyledi.


Rudaw’a konuşan Eliko, PYD’nin davet edilmesine de tepki gösterdi. “PYD’nin böyle bir toplantıya katılmasını Suriye muhalefeti kabul etmez ve kendileri katılmaz” diyen Eliko, ‘PYD’nin ABD tarafından kullanıldığı ve IŞİD’le savaşın sona ermesinden sonra PYD’nin rolünün kalmayacağı’  görüşünü savundu.

Rusya, Suriye’de barış amacıyla Soçi’de bir ‘Suriye Halklarının Kongresi’ düzenleme kararını açıklamış, PYD’nin ilan ettiği Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu’nun davet edildiğinin ortaya çıkması üzerine Türkiye tepki göstermişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın pazar günü ‘Rusya’nın erteleme kararı aldığını ve PYD’nin davet edilmeyeceğini’ söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise bugünkü basın brifinginde kongreyi düzenleme niyetlerinin sürdüğünü açıkladı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER