ABD vize başvurularını almaya başladı

Türkiye ile ABD karşılıklı sınırlı da olsa vize başvurularını almaya başladı. Vize için herkes başvurabilecek, ancak öncelik öğrenciler ve işadamlarında.

ABD vize başvurularını almaya başladı
ABD temsilciliklerinde dünden itibaren bütün kategorilerde vize başvuruları kabul edilmeye başlandı. Bir ay süren vize yasağı dolayısıyla taleplerde birikme olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, vize alımlarında gecikme yaşanabileceği ifade ediliyor. ABD’ye acilen gitmesi gereken kişilere ise belli kriterlere göre öncelik verileceği belirtiliyor.


Gazete Habertürk’ten Burak Güleç, ABD’nin vize yasağını sınırlı kaldırma kararının, uygulamaya nasıl yansıyacağını araştırdı. Aciliyet gerekçesiyle vize randevularında öncelik verilecek durumlar şöyle:

– Eğitim dönemi başlamak üzere olan öğrenciler.

– ABD’de iş vizesiyle çalışacak olan ve işe başlama tarihi yaklaşanlar.

– ABD mahkemelerinde duruşması olanlar

– Kültürel, politik, ekonomik veya gazetecilik açısından büyük önem arz eden ve son anda ortaya çıkan seyahat programına katılacak kişiler.

– Son anda çıkan kişisel sebeplerle ABD’ye acilen seyahat etmesi gerekenler.

ESNAF DÜKKANLARI AÇTI

Sınırlı vize verileceği açıklaması sonrası ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na gidenler oldu ancak yetkililer internetten randevu alınabildiğini, vize işlemlerinin ise bugün başlayacağını söyleyerek gelenleri gönderdi.

Vize krizi nedeniyle bir aydır kapalı olan ABD Konslosluğu karşısındaki işletmelerde de hazırlıklar başladı. Gazete Habertürk’ten Akıncan Abadan ve Gökhan Artan’ın haberine göre kafelerin camları, yerleri silindi, bugüne hazır hale getirildi.

Vize krizinin başladığı 8 Ekim tarihinden bugüne 37 ABD vatandaşının karardan etkilendiği öğrenildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugüne kadar 37 ABD vatandaşı geri çevrildi. ABD’li yolcular geldikleri ülkelere geri döndü.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER