Suriye ordusu IŞİD'in son kalesine girdi

Suriye ordusu, IŞİD'in elindeki son önemli nokta olan Elbu Kemal'e girdi. Hizbullah'a yakın El Manar televizyonu, Irak sınırındaki kasabanın kuşatıldığını ve içeri girildiğini duyurdu.

Suriye ordusu IŞİD'in son kalesine girdi
Suriye ordusunun, IŞİD’in ülkedeki son kalesi olan Elbu Kemal kasabasına girdiği belirtildi. Hizbullah yanlısı El Manar televizyonu, Suriye ordusu ile sahadaki müttefiklerinin Irak sınırındaki Elbu Kemal’i kuşatıp kasabaya girmeye başladığını duyurdu.


IŞİD NEREDE?

Irak sınırında bulunan Deyrül  Zor’un geçen hafta temizlenmesinin ardından, sınır kasabası Elbu Kemal IŞİD’in Suriye’deki son kalesi sayılıyordu. Örgüt Suriye’de artık sadece, Elbu Kemal’in çevresindeki birkaç kasaba ve çöldeki münferit noktalarda varlık gösteriyor.

HAŞDİ ŞABİ DE GİREBİLİR

Elbu Kemal’in tam karşısında, sınırın Irak tarafında bulunan El Kaim kasabası da geçen hafta Irak ordusu ile Haşdi Şabi tarafından IŞİD’den temizlenmişti. Haşdi Şabi içindeki en güçlü gruplardan biri olan İran destekli Kata’ib Hizbullah’ın, Elbu Kemal’e yönelik operasyon için sınırın Suriye tarafına geçebileceklerini açıklaması dikkat çekmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER