Erdoğan: 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu Toplantısı'nın bitmesinin ardından korona virüsü salgınıyla ilgili alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan, "Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca sokağa çıkma yasağının 20 yaş ve altına da geldiğini belirterek, "1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getiriyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgınına karşı ülke genelinde yeni önlemler alındığını açıkladı. Erdoğan, “Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehrimiz ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı, sürenin 15 gün olduğunu söyledi.


Erdoğan ayrıca sokağa çıkma yasağının 20 yaş ve altına da geldiğini belirterek, “1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

– Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin yeterince kapsayıcı olmaması nedeniyle tedavide yetersiz kaldıkları çok açık.

– Türkiye aldığı tedbirler sayesinde hastalığın ülkeye girmesini geciktirmiştir.

– Türkiye küresel salgına ve onunla başlayan krize en hazırlıklı ülkedir.

– Kampanyanın 3. gününde yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir

– Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak.

– Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak.

– İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

– Kurallara ne kadar iyi riayet edersek salgının seyrini o derece kontrol altına alır, tehdidi ortadan kaldırabiliriz.

– Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Hocamızın adını Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanemize vereceğiz. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER