Erdoğan: 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 il kongresine video konferansla katıldı: "Her seçim önemlidir. Ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir ama 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır."

Erdoğan: 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ ve Muş il kongrelerine video konferans ile katıldı. Erdoğan, 2023 seçimlerinin kritik olduğunu belirtti, AK Parti'nin kendisini millete iyi anlatması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

YÜZ YÜZE HASRET GİDERMEYİ BEKLİYORUZ: Çarşamba günü itibarıyla 42 ilimizi tamamlamış olacağız. İnşallah şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi bitirerek, hazırlıklarımızı tamamlamayı düşünüyoruz. İl kongrelerimizi çok farklı yapmayı planlıyorduk. 81 ilin tamamına, bu mümkün olmasa da gidebildiğim kadarına bizzat iştirak etmekti. Vatandaşlarımız ile hasbihal edip, hasret giderecektik. Salgın nedeniyle birkaç il hariç buna fırsat bulamadık. İnşallah aldığımız tedbirlerin ve aşı sürecinin başarıya ulaşması ile bahar aylarından itibaren sizlerle yüz yüze hasret gidermeyi istiyoruz.

MİLLETE ADIYORUZ: Hepimizin hayatında sınırlamalara yol açan salgına rağmen 1 milyondan fazla yeni üye ile geçen seneyi kapatmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. AK Parti hiçbir zaman seçimden seçime millete giden, kapısını çalan bir parti olmadı. Bu kampanyalar vasıtasıyla öyle de olmayacak. Biz günün 24 saatini, yılın 365 gününü milletine adayan bir partiyiz. AK Parti temsilcisi, üyesi millet ile beraber olandır.

TATLI SU SİYASETÇİLERİ: Bu ülkede bir de tatlı su siyasetçileri vardır. Onların yüzü seçimden seçime görünür. Biz millete olan hizmetkarlığını sürdüren bir partiyiz. Partimiz, vesayetin cenderesindeyken de kapatılmak istenirken de bu mücadeleyi verdik. Kuru kuruya demokratlık yapmadık. Milletimize her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan kat kat fazlasını yaptık. Ülkemizin bugünkü fiziki çehresinin sembolü olan eserlerin büyük bölümünü biz inşa ettik. Bugün de açılışlarımızı gerçekleştirerek eser ve hizmet siyasetimizi bir adım öteye taşıyoruz. Son nefesimize kadar milletimize eser bırakmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Görev alan her bir arkadaşımın aynı şuurla çalışacağına inanıyorum.

HAYATA GEÇİRİYORUZ: Geçtiğimiz yılı koronavirüs salgınının gölgesinde tamamladık. Sağlık altyapımızın gücü ve tedbirler sayesinde bu süreci en az sıkıntı ile tamamlamanın gayreti içinde olduk. Vatandaşlarımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için elimizden geleni yaptık. Ekonomide güçlü bir yükseliş için gereken reformları yürütüyor, geliştirdiğimiz politikaları kararlılıkla uyguluyoruz. Ülkemizin potansiyelini, yatırım, istihdam ve büyüme odaklı bir şekilde hayata geçiriyoruz.

KÜRESEL SALDIRILAR: Türkiye'nin küresel ve bölgesel gücü arttıkça saldırıların da arttığı bir gerçektir. Türkiye, yaptığı hamleler ile zulüm üzerine kurulu düzeni derinden sarsıyor. Artık masa başında çizilen haritalar hayata geçirilemiyor. Artık bölgemizde tabii kaynakların yağmalanması için iç savaşlar çıkarılamıyor. Artık küçük çekişmeler kışkırtılarak ülkeler cendereye alınamıyor.

TARİH KENDİ HÜKMÜNÜ VERİYOR: Türkiye aleyhinde kullanılan malzemelere bakın hepsinin ardında bunu göreceksiniz. Kim ne derse desin tarih kendi hükmünü veriyor. Bunlar için demokrasi kendi çıkarlarına hizmet ettiği sürece önemlidir. Fikir ve ifade özgürlüğünün en büyük savunucusu görünürler işin ucu kendilerine dokunduğunda yasakçılıkta sınır tanımazlar. İnşallah tarihi mücadelenin en zorlu kısımlarını geride bıraktık. Bundan sonra ektiğimiz tohumların hasılasını toplama vaktidir. Güçlü ve büyük Türkiye'ye hiç olmadığımız kadar yakınız. Yeter ki millet olarak birliğimize, dirliğimize sahip çıkalım.

FARKLI COŞKU BEKLİYORUM: Buradan tüm illerimize sesleniyorum. Adıyaman, Aydın, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kilis, Manisa, Mardin ve Muş. Hep birlikte buna hazır mıyız? Sizlerden farklı bir coşku bekliyorum. Zira 2023'e bu duygu, bu inanç ve şuurla hazırlanmak durumundayız. AK Parti bugüne kadar 15 ayrı genel seçime, mahalli seçime, cumhurbaşkanı seçimine, halk oylamasına girmiştir. Hepsinden de birinci olarak çıkmayı başarmıştır. Her seçim önemlidir. Ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir ama 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır. Hala eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar, vesayetin, darbenin hakim olduğu o kötü günleri bu ülkeye geri getirmek isteyenler var güçleriyle çalışıyor. Milletimiz bunların gerçek yüzünü, gerçek niyetini geçmişte görerek bildiği için hiçbirine yüz vermiyor.

CHP'NİN BAŞINDAKİ ZAT 56 GÜNDÜR SESSİZ: Partilerini saran hırsızlık, tecavüz, taciz olaylarının üstünü örterek gücünü korumak isteyenleri milletimiz çok iyi görüyor. CHP'nin başındaki zat tam 56 gündür taciz, ve tecavüz olaylarına sessiz. Neden konuşmuyor? Biz bu saldırıların önünü milletimize anlatarak kesmezsek, olayın nereye varacağını bilemeyiz? Mermeri delen suyun gücü değil, sürekliliğidir. Biz sadece kendi işimize gücümüze bakarsak o mermer delinir. Bizim miletimiz ile paylaşacak çok şeyimiz bulunuyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER