Çin'de sağlık konferansı veren adam 'süper yayıcı' çıktı

Çin'in kuzeydoğusunda birçok kentte sağlık konferansları veren 45 yaşındaki yaşındaki bir kişinin 'süper yayıcı' olduğu tespit edildi. 79 kişinin seminerlerde virüs kaptığı, 63 asemptomatik vakanın 62'sinin de bu seminerlerle bağlantılı olduğu açıklandı.

Çin'de sağlık konferansı veren adam 'süper yayıcı' çıktı

Korona virüsü vakalarının sayısı yeniden artmaya başladığı Çin'de, ülkenin kuzeydoğusunda sağlık seminerleri veren bir kişinin 'süper yayıcı' olduğu ortaya çıktı. Çinli sağlık yetkilileri, ismi açıklanmayan 45 yaşındaki bu erkeğin 102 kişiye virüs bulaşmasından sorumlu olduğunu duyurdu.

Buna göre, söz konusu kişi sağlık seminerleri vermek için gittiği Harbin, Changchun, Tonghua ve Gongzhuling kentlerinde çok sayıda trene bindi; 8-11 Ocak tarihleri arasında, Jilin eyaletindeki Gongzhuling ve Tonghua'da dört seminer verdi. Bölgede görülen 102 yeni vaka üzerinde yapılan temas-takip sonucundaysa, 79 kişinin seminerlerde virüs kaptığı ve kendi çevrelerinden 23 kişiye daha hastalığı bulaştırdığı tespit edildi. Jilin'de tespit edilen 63 asemptomatik vakanın 62'sinin de bu seminerlerle bağlantılı olduğu belirtildi.

Salgının ilk patlak verdiği ülke olan Çin, sıkı önlemlerle vakaları çok aza indirmişti. Ancak ülkede son günlerdir, 10 aydır görülmemiş derecede fazla vaka tespit ediliyor. Çinli yetkililer altı gündür 100'ün üzerinde vaka raporlarken, Gongzhuling kenti de karantinaya alındı. Ülkenin farklı yerlerinde karantinada olan kişi sayısı 29 milyona yükseldi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER