Erdoğan: Baharda yayla yasağını kaldırıyoruz

Erdoğan: Baharda yayla yasağını kaldırıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Hakkari İl Kongresi’ne katıldı.

Erdoğan: Baharda yayla yasağını kaldırıyoruz
Erdoğan nedeniyle kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kentin giriş ve çıkışlarındaki güvenlik önlemleri arttırılırken, sabah erken satlerinden itibaren yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Spor salonuna çıkan tüm yollarlar güvenlik bariyerlerle kapatıldı. ‘İl’ statüsünde kalmak isteyen Hakkarililer, bazı binalara bununla ilgili pankartlar astı.

Erdoğan, AK Parti Hakkari Kongresi’nin yapılacağı spor salonunun önünde toplananlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şüphesiz birileri birliğimizi hazmedemediler. İşte bir olduk Kudüs olduk. BM’de 128’e 9 olduk. O 9’un içinde neler var. Bakıyorsunuz 15 bin, 21 bin nüfuslu bir ülke var. Demek ki dolarlarla, demek ki korkuyla iradeler satın alınmaz.Ben şu anda evelallah karşımda yüreği gümbür gümbür atan bir Hakkari görüyorum. Daha önce Yüksekova’da havalimanı açılışına geldim. Fakat tehditlerle kimseyi göndermediler. Oradan hastane açılışına geldim. Tabi gene üzgündüm. Ben Hakkari halkını sevdiğim için bu lüks hastaneleri buraya yaptık. Acaba bunlar ne için bizim buradaki kardeşlerimi bizden uzak tutmak için tehdit ediyorlar diye üzüldüm.”

Erdoğan daha sonra AK Parti Hakkari İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

BİZ SİZE AŞIĞIZ BE:  Bugün bölgemizde yatırımların azlığından işsizliğin yüksekliğinden şikayet ediyorsak bunun birinci sebebi terördür. Hakkari’de sadece 1 km bölünmüş yol vardı. Biz buna 84 km bölünmüş yol ilave ettik. Şehrimize daha önce pek çok insanın rüyasında görse dahi inanmayacağı bir havalimanı inşaa ettik. Susuz İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Şimdi burada da su sorununu çözeceğiz ve 24 saat su alabileceksiniz. Biz dertliyiz be. Biz hizmet için varız. Biz size aşığız be. Bizim derdimiz Hakkari’deki kardeşimin ayağı çamura değiyor mu? Suyunu bulabiliyor mu?

EN BÜYÜK HAZİNENİZ DE OLSA BİR ŞEY ÇIKMAZ: Mesele niyet meselesidir. Niyetimiz hizmet etmekse kaynak da zaman da bulunur. Niyetiniz kötüyse elinizin altında dünyanın en büyük hazineleri de olsa bir şey çıkmaz. İşte Kudüs meselesinde bir şey çıktı mı? Dünyanın dolarları neredeydi? Belli, tehdit ettiler! Peki kimle oy verdi. 25 – 30 bin nüfuslu bir yer. Neden? Dolarları sadece oraya yetti. Diğerleri, siz dolarlarınızla bizim irademizi satın alamazsınız dedi.

YAYLA YASAĞI KALKIYOR, MADENCİLİK KOLAYLAŞACAK: Baharda yaylalara çıkma yasağını kaldırıyoruz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesini tartışıyoruz. Bölgemizin önemli bir değeri olan maden ocaklarının rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapıyı da oluşturuyoruz. Hakkari gibi bir sınır ilimizin potansiyeli daha yüksel olmalı.  Tek hesabımızı geçmişi bir kenara bırakarak çocuklarımıza umut dolu bir gelecek bırakmak istiyoruz.

FAŞİST KAFAYLA SAVAŞIYORUZ: Ülkemizin son 15 yılı faşist kafayla savaşma dönemi oldu. Bizde damdan düştük. Dolayısıyla bu sıkıntıları yaşayanların ne düşündüğünü en iyi biz biliriz.

KÖKENE DİL UZATAN KARŞISINDA BİZİ BULUR: Hakkari’deki, Diyarbakır’daki, Bingöl’deki kardeşlerimizin kökenine inancına dil uzatan herkes karşısında önce bizi bulur. Kandil mesafe olarak buraya çok yakın ama zihinleri buradaki kardeşlerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduğumuzda ne kadar güçlüysek ayrı olduğumuzda o kadar tehdit altında olduğumuzu biliyoruz. Vatanımızı bölmek isteyenler karşısında hep birlikte bizleri bulurlar ve biz F-16 oluruz, evet onları açtıkları çukurlara gömdüysek bundan sonrada mağaralarına kadar kovalarız.

BARZANİ’YE 2 MİLYAR DOLAR KREDİ VERDİM: Deprem olunca Kuzey Irak’taki kardeşlerimizin imdadına ilk biz koştuk yine. Bakın şimdi maaş veremiyorlar. Ben başbakanken yine maaşları ödeyemeyince 2 milyar dolar kredi vermiştik.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER