Erdoğan: Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim sonrasında iktidarın kaybettiği belediyelerde sendika değiştirmeler yaşandığını belirterek, "Bu mu dava adamı olmak?" diye sordu.

Erdoğan: Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından sendika değiştirmeler yaşandığını belirterek, “Bakın herkes bir yere savrulmaya başladı. Dava adamı olmak bu mu?” dedi. İstanbul’da ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, “Nasıl Galatasaray Lisesi’nden mezun olan birinin Galatasaray’ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum” dedi.

Seçim sonrası iktidarın kaybettiği belediyelerde sendika değiştirme gibi durumların ortaya çıktığını belirten ve ‘bu mu dava adamı olmak’ diye tepki gösteren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İMAM HATİP MARKASI ÇIKTI: Tek tipçi dayatmalarına rağmen imam hatipler milletimizin öz değerlerine uygun insanlar yetiştirmek için öne çıkmıştır. Ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır. Liseler arasında bir ayrım yapmak için söylemiyorum bunu. Nasıl Galatasaray Lisesi’nden mezun olan birinin Galatasaray’ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum. Bulunduğum makam da böyle bir ayrım yapmaya teşvik edemez. İmam hatipli de Galatasaray Liseli de… Benim için hepsi benim evladımdır. İmam hatip markası ailelerden başlayıp ders aralarına, yatılı kısımlarına kadar hayatın her alanında çalışan dava adamlarının eseridir.

ANA MUHALEFET LİDERİ İMAM HATİPTE OKUTULAN DERSLERİ BİLMİYOR: Ana muhalefetin başındaki zat, nasıl olduysa bizim külliyeye bir geliverdi. İmam hatip liselerinde hangi derslerin okutulduğunu dahi bilmiyor. Sen bilir misin imam hatiplerde matematik, fen okutuluyor dedim. Saf saf duruyor. Derdi Kadıköy’de birden fazla imam hatip varmış. İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER