Ekrem İmamoğlu: Diyorum ki nedir derdiniz?

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş seçimlerde belediye başkanlığı ve başbakanlığın verildiğini hatırlattı. İmamoğlu, "Ben diyorum ki nedir derdiniz? 25 yıl yönetirken iyi, şimdi kaybedince kötü mü oldu?" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Diyorum ki nedir derdiniz?
Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yeni başkan Mehmet Murat Çalık’a devretti.


Beylikdüzü Belediyesinde düzenlenen devir teslim töreninde İmamoğlu, mührü teslim ettiği Çalık’ın yakasına, Türk bayrağı rozeti taktı. İmamoğlu, “Allah herkese böyle mutlu görev teslimleri nasip etsin.” dedi. İmamoğlu’na, üzerinde Arapça “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” yazılı bir tablo hediye edildi.

Törenin ardından belediye binasının önünde toplananlara, otobüsün üzerinden hitap eden Ekrem İmamoğlu, “Ben mutlu bir şekilde görevi devrediyorum. Görev devri yapılacak, Allah’ın izniyle, milletin verdiği kararla biz Saraçhane’de 16 milyon insana hizmet etmeye başlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

’25 YILDIR İYİ KAYBEDİNCE KÖTÜ MÜ OLDU?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti seçmenine seslenen İmamoğlu, şunları söyledi:

“1994’te Sayın Cumhurbaşkanı o dönemde aldığı oylarla çekişmeli bir yarıştan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği dönemde SHP ve Doğru Yol Hükümeti ve karar verici kişiler hiç tereddüt duymaksızın size, Büyükşehir Belediye Başkanlığını devretti mi? Etti. Hiç tereddüt duydu mu? Bitti. İki, 2002’de sizin başkanlığınızda bütün Türkiye’de seçimi kazandınız, yine aynı dönemin karar vericileri, siyasi partileri, siyasiler hiç kimse bir şey dedi mi? Hayır. Görev size verildi mi? Verildi. Bu kadar net. Ben diyorum ki nedir derdiniz? Tekrar tekrar sesleniyorum, AK Partili hemşehrilerime, dostlarıma sesleniyorum: Ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdünüz? Toplumun vicdanı kararı vermiştir. Kirletme üzerine, elinde bulunan yetkileri adaletten ve vicdandan uzak bir şekilde kullananlara sesleniyorum: Türkiye’mize zarar vermeyin, bu milletin demokrasi duygularına, sandığa olan inancına zarar vermeyin. Türkiye’mizin demokratik süreçte verdiği mücadeleyi kirletmeyin. 25 yıl yönetirken iyi, şimdi kaybedince kötü mü oldu? Yapmayın, yakışmıyor."

ÇALIK: DEMOKRAT PAYLAŞIMCI BİR ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİM

Görevi devralan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da herkese eşit hizmet götüreceğini ifade ederek, “Beylikdüzü’nü aklın ve bilimin ışığında vicdanlı, demokrat ve paylaşımcı bir anlayışla yöneteceğim. Beylikdüzü’nde işsizlik azalacak, ortak çabayla bütün süreçlerimizi yöneteceğiz, bütün hayallerimizi birlikte kuracağız. Birlikte çözüm üreteceğiz, çözümleri birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER