Fenerbahçe 1-1 Galatasaray

Galatasaray, Kadıköy'deki derbide 66'ncı dakikada Onyekuru ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 71'de Eljif Elmas ile eşitliği sağladı. Maç öncesi, Fenerbahçe'nin sembol isimlerinden 'Sinyor' lakaplı Can Bartu için anma düzenlendi. Hasan Ali Kaldırım, 42'nci dakikadaki faulü sonrası kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe 1-1 Galatasaray
Süper Toto Süper Lig’in 28. haftasında, Fenerbahçe – evinde Galatasaray’ı konuk ediyor. Maç öncesi, hayatını kaybeden Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu ‘Sinyor’ lakaplı Can Bartu için tribünler kareografi yaptı. Bartu için saygı duruşunda bulunuldu. Maçın 42’nci dakikasında, Fenerbahçe ceza sahasına yönelen Diagne’yi düşüren Hasan Ali Kaldırım sarı kart gördü ancak VAR incelemesi sonrası bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kartın rengi kırmızıya döndü. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. maçın 66’ncı dakikasında Onyekuru, Galatasaray’ı öne geçiren golü attı. Fenerbahçe 70’de Eljif Elmas’la eşitliği sağladı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 1-1’lik skorla tamamlandı. Galatasaray bu sonuçla puanını 56’ya yükseltti ve lider İstanbul Büyükşehir’i 5 puan geriden takibini sürdürdü.

Galatasaray’ın golünü Onyekuru attı.

 

VOLKAN 13 YIL SONRA YEDEKTİ

Fenerbahçe’nin deneyimli file bekçisi Volkan Demirel, Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından yedek bekletildi. Volkan Demirel, Kadıköy’deki Galatasaray derbilerinde 13 yıl sonra yedek kulübesinde oturdu. Volkan Demirel’in Kadıköy’deki son yedek kaldığı Galatasaray derbisi 22 Nisan 2006’da oynanırken o karşılaşmada Fenerbahçe kalesini Rüştü Reçber korumuştu.

İki takım maça şu kadrolarla başladı:

Fenerbahçe 11’i: Harun, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Eljif, Valbuena, Moses, Soldado

Galatasaray’ın 11’i: Muslera, Mariano, Linnes, Donk, Semih, Ndiaye, Belhanda, Fernando, Feghouli, Onyekuru, Diagne 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER