Maltepe'deki sayımda başa sarılıyor

Maltepe'de AK Parti ve MHP'nin itirazlarıyla bir türlü ilerlemeyen sayım işlemi yine durdu. CHP'li Yarkadaş, yüzlerce sandığın yeniden sayılmasının söz konusu olabileceğini duyurdu.

Maltepe'deki sayımda başa sarılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin üzerinden iki hafta geçmesine karşın, AK Parti’nin itirazı nedeniyle oy sayımı bitirilemedi. 39 ilçeden 38’inde geçersiz ve itiraz edilen sandıklarda sayım hafta içinde tamamlanmıştı. CHP’li Barış Yarkadaş, sayımın yine durdurulduğunu açıkladı.

Yarkadaş’ın paylaşımları şöyle:

”Maltepe’deki SAYIM DURDU. Çünkü; YSK’nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP’li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK’ya göre hakimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda. AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500’lere dönmesi… Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti.”

OYLARIN 5/6’SI YENİDEN SAYILABİLİR!

CHP’den edinilen bilgiye göre Maltepe oylarının yeniden sayımıyla ilgili süreç şöyle işledi: Maltepe 1. ve 2. İlçe seçim kurulları, ayrı ayrı kurullar halinde toplandı. Her iki kurul oy çokluğu ile bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptaline, sadece ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğuna ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasına karar verdiler. Kararlar, hâkim ve CHP’li üyenin azlık oyuyla 5/2 oyçokluğu ile alındı. CHP itiraz etti. Bu durumda toplam oyların yaklaşık 5/6’sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak.
İlçe seçim kurulu AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ile iki memur üyenin oylarıyla bu kararları aldı. CHP, İlçe Seçim Kurulu kararlarının yazılmasının ardından YSK’ye itiraz edecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul Büyükşehir seçimine ilişkin kararını 15 Nisan Pazartesi açıklaması bekleniyordu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER