Erdoğan Beştepe'de: AGİT raporunu külahımıza anlatsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Hamdolsun 25 milyon 200 bin vatandaşımızın onayıyla anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Artık tüm tartışmalar bitmiştir. AGİT raporunu külahımıza anlatsın.

Erdoğan Beştepe'de: AGİT raporunu külahımıza anlatsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliğinin ardından Beştepe’de halka konuşuyor. Konuşmasına, “Evet de dese hayır da dese sandığa giden herkese teşekkür ediyorum. Özellikle her aşamasına önderlik ettiğim değişikliğe evet diyen vatandaşlarıma tercih ediyorum” diyen Erdoğan AGİT’in referandum raporu için de, “Sizin hazırlayacağınız siyasi içerikli raporları ne görürüz ne biliriz. Onu siz külahımıza anlatın. Artık sür eşeği Niğde’ye. Niğdeli kardeşlerimiz size ne diyeceğini iyi bilir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

PARTİLERE TEŞEKKÜR: Anayasa değişikliğinin bir kez daha ülkemiz için hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Buradan evet de dese hayır da dese demokratik bir olgunluk içinde sandık başına giderek tercihini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Evet diyenlere kritik önemde gördüğüm ve her aşamasına öncülük ettiğim bu değişiklik için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Buradan Başbakan Binali Yıldırım’a, Devlet Bahçeli’ye, Hüda-Par’a, partileri ne olursa olsun, tercihlerini ‘evet’ olarak sandığa yansıtan tüm vatandaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza, yurt dışındaki vatandaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şayet, partisinin veya kurumunun tercihi evetten yana olduğu halde farklı oy kullanan vatandaşlarımız varsa onları da anlayışla karşılıyoruz. Bu durum sadece anayasa değişikliğini yeterince ifade edemediğimizi gösterir.

KOALİSYONLAR SONA ERDİ: 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımızın tercihi ile anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Dolayısıyla artık bu konu ile ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Türkiye tarihinin en büyük oy sayısı ile kabul edilen anayasa değişikliğiyle gelen değişiklikler hizmetinizdedir. Yönümüzü geleceğe çevirme zamanıdır. Durmak yok, yola devam diyeceğiz. Bugüne kadar milletimize nasıl aşkla, sevda ile hizmet ettiysek bundan sonra da aynı şekilde yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Kardeşlerim, anayasa değişikliğiyle milletimiz yeni bir yönetim sistemine, geçme kararını vermiş oldu. Bundan rahatsız olanlar olacak, onları biliyorsunuz zaten. Türkiye seçimlerden sonra yaşadığı belirsizlikleri geride bıraktı. Hükümet kavgaları, koalisyonlar dönemi sona verdi. Önümüzdeki ilk seçimlerden itibaren ki Kasım 2019, onun önünde Mart 2019 yerel seçimler, artık karar milletin.

İDAMI ONAYLARIM: Kardeşlerim, sizinle bu meydanda, külliyede 15 Temmuz sonrası hani 29 geceniz varsa, son gece burada yine toplanmıştık değil mi. Sizler idam idam demiştiniz. Siz burada evet dediğiniz takdirde ben sayın Bahçeli ne diyor, “Ben idama evet derim” diyor. Sayın Yıldırım’ın da böyle dediğine inanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da o da evet diyor. Parlamentodan geçti, benim önüme geldi, ben bunu onaylarım. Eğer olmadı, bir halk oylaması da onun için yaparız. Şehitlerimizin katillerini bizim affetme yetkimiz yok. Karar mercii millettir. İnşallah bunu yapacağız. 16 Nisan kararını verdik, değil mi. Şimdi bundan sonrası artık gerek sayın Yıldırım, Bahçeli ve bunun yanında sayın Kılıçdaroğlu inşallah görüşmeleri yapacaklar. Hans ne der, Helga ne der bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz Allah ne der, o. Parlamentomuz bu kararı verecek. Önümüzdeki seçimlerden itibaren hükümeti sandıkta doğrudan kim kuracak? Milletimizin yarısından fazlası desteğiyle iş başına gelecek olan Cumhurbaşkanı yani yüzde 50+1. Hükümetini kuracak ve icraatına başlayacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin her şart altında kazananı milletimiz, ülkemiz olmuştur.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER