Erdoğan: Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Sakarya aday tanıtım toplantısında konuştu. "Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti, artık bu devri kapatıyoruz" diyen Erdoğan, "Bir ürünün ve hizmetin ülkemizde üretimi mümkünse gerekirse daha çok para ve zaman harcayıp bu yönde hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Taraklı ilçesinde MHP adayı İbrahim Pilavcı’yı destekleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Kasım 2018’deki Meclis grup toplantısında AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Ekrem Yüce olduğunu açıklamıştı. AK Parti’nin diğer adayları şöyle:

Adapazarı: Mutlu Işıksu
Akyazı: Bilal Soykan
Arifiye: İsmail Karakullukçu
Erenler: Fevzi Kılıç
Ferizli: Esmail Gündoğdu
Geyve: Murat Kaya
Hendek: Ali Kemal Sofu
Karapürçek: Orhan Yıldırım
Karasu: İshak Sarı
Kaynarca: Murat Kefli
Kocaali: Ahmet Acar 
Pamukova: Cevat keser
Sapanca: Özcan Özen
Serdivan: Yusuf Alemdar
Söğütlü: Koray Oktay Özten
Taraklı: İbrahim Pilavcı (MHP)

‘BAY KEMAL İZLEMEMİŞSE HABERLERDEN İZLESİN’

Adayların isimlerini açıklamadan önce partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz gittiğimiz her yerde eserlerimizle konuşuruz, CHP laf. Birileri gibi iftiranın, yalanın, çirkefliğin gölgesine sığınmıyor, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşıyoruz. Bugün Karasu’da dev bir tesisin temellerini attık. Bay Kemal inşallah izlemiştir, izlememişse akşam haberlerinde izlesin” dedi.

‘CHP’Lİ KARDEŞLERİM GELİN BU OYUNU BOZALIM’

AK Parti hükümetleri döneminde Sakarya’ya 24 katrilyon lira yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Bay Kemal’in yatırım falan derdi yok. Onun SSK’da genel müdür olduğu zaman hastanelerin durumu ortadaydı. Şimdi sağlıkta farklı bir dönem yaşanıyor. Sakarya’da, 3 bin 136 yeni derslik inşa ettik, 9 bin 438 kişilik yurt binalarını hizmete soktuk. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini kurduk. CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; gelin bu oyunu bozun. Cumhur İttifakı var, karşısında da zillet, illet ittifakı var. Bunlara gereken dersi vermemiz lazım” diye konuştu.

“Kıbrıs’ta stratejik ortaklarımız telsizle önümüzü kesmeye çalıştılar, ASELSAN’ı kurduk” diyen Erdoğan, “Şimdi tanklarımızı yapıyoruz, bakımlarını yapmak istiyoruz. 10 bine yakın eleman alınacak, bu elemanları Sakarya’dan alacağız. Arifiye’deki malum tank fabrikasıyla alakalı biliyorsunuz burada satış değil, özelleştirme değil bu proje ile ilgili daha iyi modernizasyonu olması için işletme devri yaptık. 25 yıllığına BMC’ye verdik. Bu CHP zihniyeti bunun önünü kesmeye çalışıyor. Bunlarda yerli milli olmak yok. Bu konularda CHP’ye yüklenince birileri rahatsız oluyor” ifadelerini kullandı.

‘KİLLİGİL’İN SİLAH FABRİKASI SABOTAJLA ORTADAN KALDIRILDI’

Savaş uçağı üretimi için çalışmalar yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Bu ülkede 1930’lu, 1940’lı yıllarda uçak üretiliyordu. Fakat dönemin yöneticilerinin ferasetsizliği nedeniyle ihracat izinleri askıya alınmış. Etimesgut’ta askeri uçak üretimine yönelik tesis kurulmuştu. Askeri uçak siparişi verilmesi için dönemin Hava Kuvvetleri’ne gidenler, ‘ABD bedava uçak veriyor’ denilerek geri çevrildi. Nuri Killigil’in silah fabrikasının sabotajla ortadan kaldırılması da tarihimizin başka karanlık sayfasıdır” dedi.

Türkiye’de üretimi mümkün olan ürünlerin yurt dışından alınmayacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Verimsizlik, hantallık, kendini yenileyememe gibi pek çok handikap bizi bu alanda da yeni arayışlara itti. TSK’ya bağlı vakıf, vakıf şirketleri nispeten özel sektörü gibi çalışsa da istediğimiz verimi alamıyoruz. Her fırsatta tüm bakanlıklarımıza, kurumlarımıza; herhangi bir konuda, bir ürünün ve hizmetin ülkemizde üretimi mümkünse gerekirse daha çok para ve zaman harcayıp bu yönde hareket etmeliyiz. Yurt dışında hazır alınmayacak. Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti, artık bu devri kapatıyoruz. Artık dışarıdan gelecek bedava yardımlara güvenerek, içerideki atılımları engelleyecek zihniyet yoktur. Müteşebbislerimizin arkasında yerli ve milli atılacak adımlara destek verecek bir Cumhurbaşkanı, bir devlet vardır. Fitnecilerin tahriklerine aldırmayın. Onların derdi, Türkiye’nin ayağındaki prangalardan kurtulmasına engel olmaktır. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER