Erdoğan'dan CHP'ye 'türban' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Fikri Sağlar'ın türbanlı hakimlere ilişkin sözlerine "Faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor" diye tepki gösterdi. Meclis'te çok sayıda başörtülü milletvekili olduğunu söyleyen Erdoğan "Bay Fikri, görmüyor musun bunları?" diye seslendi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Sağlar'ı eleştirmiş olmasına karşın "Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" dedi.

Erdoğan'dan CHP'ye 'türban' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Korona virüsü aşısıyla ilgili Almanya'yla ortak çalışmalar için görüşmelere başlandığını söyleyen Erdoğan, CHP'nin eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın, “Türban ayrı, başörtüsü ayrı... Türbanlı hâkimin tarafsız olacağından kuşkuluyum... Ben başörtüsüne değil türbana karşıyım..." sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

KORONA VİRÜSÜ AŞISI: Sadece bizim için değil, tüm insanlık için yoğun bir yıl oldu. Acılarla dolu bir yıl oldu. Temennimiz odur ki alınan tedbirler sayesinde 2021 bu noktada bir düşüş yılı olacaktır diye düşünüyoruz. Tedbirlerle birlikte aşılarda alınan mesafe var. 3 milyon aşı geldi ve serisi devam edecek. Hedefimiz Çin'den 50 milyon, Almanya'dan bir o kadar daha gelme durumu söz konusu. Vatandaşlarımızın aşıya karşı olan tutarlılığı vaka sayılarını daha da düşürecek, vefat sayılarını da azaltacaktır. Bakanlığımız gerekli tedbirleri almış çalışmalar da devam etmektedir. Almanya ile ortak üretim söz konusu. TÜBİTAK çalışmalarını sürdürüyor. Olumlu gelişmeler var. Rusya ile yürütülen çalışmalar var. Ayrıca Türkiye'nin yürüttüğü çalışmalar var. Aldığımız şu tedbirlerle, sokağa çıkma tedbirlerimiz var. Bar, pavyon, dün Boğaz'da yatta bir şeyler oldu. Bunlar bizi üzüyor, rahatsız ediyor. Biz bu yasakları zevkimiz için istemiyoruz. Bunu da Bilim Kurulumuzun tespitleriyle bu adımları atıyoruz.

SÜREÇ HIZLANACAK: BionTech ile TÜBİTAK başkanımız Uğur Bey ile görüşüyor. Takvim belli olacak, adımlar atılacak. Diğer konuda ise Sağlık Bakanımız açıklamalar yapıyor. 14 gün 14 gün şeklinde filan daha çok bu süreç devam ediyor. Bu süreç bazen yerine göre de değişiklik arz edebiliyor. 7 gün de olabiliyor ama doktorlarımızın tavsiyesi 14 gündür. Başka ilaçlar da tavsiye ediliyor. Bu ilaçlarla süreçler daha da hızlanacaktır.

TÜRBANLI HAKİM TARTIŞMASI: (CHP'li Fikri Sağlar'ın açıklamaları üzerine sorulan soruya yanıt) Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor. Bunları sorduğun zaman inanç özgürlüğünden bahsediyorlar. Nasıl bir inanç özgürlüğü bu? Nasıl bir fikir özgürlüğü bu? Bırakın bu işleri... 40'lı 50'li yıllardaki CHP'nin olduğunu, yaşam tarzı olarak hâlâ insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiklerini görmek istemiyoruz. Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Burada hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler. Şartlar bellidir, şartların içinde, 'başörtülü olan hakim, polis olamaz' diye bir şey yok. Böyle bir şey var mı? Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Kuralları bunların değiştirme hakkı, yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.  

SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ: Erdoğan, Sözcü gazetesinin bugünkü manşetinde Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik eleştirinin sorulması üzerine de Erdoğan, “Ben sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse de para verip almasın!” dedi. Erdoğan, “Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır” dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER