Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik dava

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet Fabrikası'nın satışına ilişkin sözleriyle başlayan tartışmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin TL'lik dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin Meclis grubu toplantısındaki sözleri nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devriyle ilgili "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri üzerine AK Partililer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'yi hedef almıştı. Erdoğan "Ey bu CHP'nin başındaki zat, Senin milletvekilin kalkacak benim silahlı kuvvetlerine bu denli hakaret edecek, edepsizce alçakça hakaret edecek, Sen bunu kapıya koyamayacaksın. Bunun hesabını mehmetçiğine, askerine bu denli sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyecektir. Bunu bir defa bilesin. Sandıklar da affetmeyecek. Türkiye'de devlete ve millete yapılan saldırıların birini batıda yapmaya kalkın bakın bakalım başınıza ne geliyor" demişti.

Erdoğan'a yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis grubu toplantısında "Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak “FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile iş birliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Sen kim ordu kim!” ifadelerini kullanmıştı.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER