Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bürokrat yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz" diye konuştu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bürokrat yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kirlenmiş bürokratlara seslenmek istiyorum. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun onlara son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim. Sen bunların suç çarkını döndürürken Kendilerini kurtarmak istiyorlar ama kurtarma planlarını içine seni bürokrat olarak asla dahil etmiyorlar" sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, "Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz" diye konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı yöntem kesinlikle demokratik hukuk devletine uygun bir yöntem değildir. Bu kişi kendisine oy vermedi diye kimi zaman hakaret ettiği gibi, kimi zaman kamu görevlilerini alenen hedef göstermektedir. Hadi siyasi hırsına verip bu tavrı da anlayışla karşılayalım verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, yürüttüğü operasyon için askeri, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Devletin teamüllerinde böyle bir yöntem olabilir mi? Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda aynı zamanda kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu savunmak da görevimizdir. Buradan açıkça ilan ediyorum kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır.

Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz. Kaldı ki bir cumhurbaşkanın ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl karı değildir.

HESABI HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN KENDİ MECRASINDA GÖRÜLECEK: Kamu görevlilerimizin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır. Hariçten gazel okuyanların naralarıyla bu devlet iş yapmaz. Bu devletin memuru da pozisyon almaz. Türkiye'nin kendi insanını tehdit eden değil. Kendi insanına hizmet eden anlayışla yapılan ahlaklı, ilkeli, üretken siyasete ihtiyacı vardır. Aksi yönde konuşanların ve davranış sergileyenlerin hesabı da hiç şüpheniz olmasın ki kendi mecrasında görülecektir.
 

Biz kamu görevlilerimiz ile birlikte ülkemize eser kazandırmak, milletimize hizmet etmek, Türkiye'nin çıkarlarını korumak, kazanımlarını çoğaltmak için daha çok çalışacak daha çok gayret göstereceğiz. Bu kutlu hedefimiz ile aramıza kimsenin, hiçbir kifayetsiz muhterisin girmesine de müsaade etmeyeceğiz" / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER