Erdoğan'dan vekillere: Muhalefetin milleti zehirlemesine izin vermeyin

AK Parti’de Erdoğan başkanlığında milletvekilleri ile istişare toplantıları başladı. İlk toplantıda gündem ekonomiydi. Erdoğan “muhalefetin yanlış bilgilerle milleti zehirlemesine izin vermeyin” dedi.

Erdoğan'dan vekillere: Muhalefetin milleti zehirlemesine izin vermeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi nedeniyle uzun süredir yapılamayan AK Partili milletvekilleri ile istişare toplantılarını yeniden başlattı. İlk görüşmede yeni ekonomi politikası kapsamında kur ve faizle ilgili gelinen aşama değerlendirildi, “Bu olumlu havayı enflasyonla mücadelemizde de yaratacağız” mesajı verildi. "Muhalefetin yalan yanlış bilgilerle milleti zehirlediğini" söyleyen Erdoğan “İhtiyaç duyduğunuz bilgileri bakanlıklardan isteyin, doğru bilgileri detaylı olarak anlatın. Kamuoyunun zehirlenmesine izin vermeyin” talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan belli aralıklarla gruplar halinde AK Partili milletvekilleri ile bir araya geliyor. Ancak pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır yapılamayan toplantılara dün itibariyle yeniden başlandı. 286 milletvekili bulunan AK Parti grubu 5 grup başkanvekili başkanlığında yaklaşık 50 kişilik gruplara ayrıldı. Bu gruplar 5 hafta boyunca Erdoğan ile bir araya gelecek. İlk istişare toplantısı dün Genel Merkez'de yapıldı.

35 KİŞİ SÖZ İSTEDİ, 18 KİŞİ KONUŞABİLDİ

Milletvekillerinden edinilen bilgiye göre toplantıya katılan yaklaşık 50 milletvekilinden 34-35 kişi söz istedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi nedeniyle 2 saat süren toplantıda sadece 17-18 kişi söz alabildi. Söz alanların büyük kısmı da daha çok seçim bölgelerindeki sorunları ve taleplerini anlattı, sadece 5-6 milletvekili genel gündem üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Konuşamayan milletvekilleri açısından acil bir konuda görüş belirtmek ya da rapor sunmak isteyenlerin taleplerini AK Parti Grup Başkanı ya da Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü aracılığı ile bunları iletebileceği ifade edildi.

Bir milletvekili hayvan hakları yasasının çıkarılması için Cumhurbaşkanının koyduğu iradeye teşekkür etti, uygulamadaki olumlu ve olumsuz örneklere dikkat çekti, iyileştirmeler gerektiğini söyledi.

Gübre fiyatlarındaki artışın hayvancılığı zorladığına dikkat çeken bir milletvekili bunun verimde düşüş yaratacağını belirterek desteklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Kuraklık nedeniyle bazı iller için acil gölet, sulama ihtiyaçları dile getirildi. Birçok milletvekili seçim bölgelerinde devam eden yatırımların ek ödenek aktarılması durumunda hızla tamamlanabileceğine işaret etti.

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Milletvekilleri arasında medyayı eleştirenler de oldu. Mevcut yayın organlarındaki durumun sıkıntılı olduğu ifade edildi, habere ulaşamayan vatandaşların youtube aracılığıyla yayınlanan programlara geçtiğini, ihtiyaçlarını Türkiye’de yayın yapan yabancı ülke basınını izleyerek karşılamaya çalıştığı anlatıldı. “İnsanlar bilgi vermediğinizde bilgi alacağı başka kaynaklara yönelir. O boşluğu doldurmak lazım” değerlendirmesinde bulunuldu.

'ENFLASYONLA MÜCADELEYE YOĞUNLAŞACAĞIZ, YENİ MÜJDELER YOLDA'

Ekonomiye yönelik adımların değerlendirildiği toplantıda, kurdaki düşüş, ihracattaki artış rakamlarıyla ilgili milletvekillerinden olumlu değerlendirmeler geldi. Bunun üzerine Erdoğan, “İnşallah o olumlu havayı enflasyonla mücadelemizde de yaratacağız. Bundan sonra enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlara yoğunlaşacağız. Hedef enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek” dedi, ayrıca "yeni müjdelerin" yolda olduğunu söyledi.

Genel sorunlara değinen bir milletvekili de tröstleşme sorununa dikkat çekti, rekabet ortamının genişletilmesi gerektiğini, denetimlerin arttırılması zorunluluğunu dile getirdi.

VEKİLLERE TALİMAT

Toplantıda muhalefetin söylemleri ve politikaları da eleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'muhalefetin yalan yanlış bilgilerle milleti zehirlemeye çalıştığını' söyledi, milletvekillerine “İhtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri bakanlıklardan isteyin. Doğru bilgileri detaylı olarak siz anlatın. Kamuoyunun zehirlenmesine izin vermeyin” talimatı verdi.

Toplantı Erdoğan’ın Bahçeli görüşmesi nedeniyle kısa kesildiği için milletvekillerinin sözlerinin ardından Erdoğan’ın bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi. Toplantıya katılan tüm milletvekilleri Erdoğan’ı seçim bölgesine davet etti.

'HER PAZAR SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ'

Toplantıya katılan bir milletvekili “seçim süreciyle ilgili bir değerlendirme oldu mu” sorusuna, “Sürekli sahadayız. Bu anlamda çalışmalar devam edecek. Biz her pazar seçim varmış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Ama seçim Haziran 2023’te" yanıtı verdi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER