Erdoğan: Güçlerimiz alanı terk etmeyecek

Suriye'nin kuzeyinde varılan anlaşma ile ilgili ABD ile sürekli irtibat halinde olacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Putin ile yapacağı görüşmeyle ilgili ise "Sürecin ayrı bir unsuru olarak görüyorum" dedi. Erdoğan, SDG'nin çekilmeye başladığını, Türkiye'nin güvenlik güçlerinin ise bulunduğu yerlerden çekilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan: Güçlerimiz alanı terk etmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yapılan anlaşma sonrası süreci anlatırken, çatışmaların durduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde girdiği bölgeleri terk etmeyeceğini söyledi.

Dolmabahçe’de cuma namazı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, “Sayın (ABD Başkanı) Trump ile yaptığım görüşmede bir heyetlerarası görüşme ile daha iyi yere taşıyabiliriz dedik. (ABD Başkan Yardımcısı) Pence’in başkanlığında bir gün öncesi ve sonrası heyetler gönderdiler. Bu heyetler benim belirlediğim heyetle ön görüşme yaptılar. Dün de final görüşmelerini yaptık. Önce Sayın Pence ile ben görüştüm. Heyetler arası görüşme neticesinde de belirlediğimiz 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıkladı. 120 saatlik süreç işliyor” dedi.

‘UZUNLUK 444 KİLOMETRE’

Erdoğan şöyle devam etti: “32 kilometre derinlik 444 kilometre uzunluk… Uygulamayı göre sınırı doğuda Irak sınırı. 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Türkiye’nin riyasetinde ve birlikte dayanışma içerisinde yapma kararı aldık. Sürekli irtibat halinde olacağız. 120 saati başarıyla bitirebilirsek… Salı günü de Sayın Putin ile görüşmem olacak. Putin ile yapacağım görüşmeyi de bu sürecin ayrı bir unsuru olarak görüyorum. Milli Savunma Bakanımla da görüştüm bunların (çekilme) başladığını söylediler. Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek. Milli SAvunma Bakanımdan aldığım haberle çatışma söz konusu değil. Dezenformasyonlara kulak asmayalım. Gelen haberler spekülasyon.”

SÜLEYMAN ŞAH TAŞINMAYACAK

Cumhurbmaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de bulunan ve daha önce yeri değiştirilen Süleyman Şah türbesinin eski yerine götürülüp götürülmeyeceği yönündeki soru üzerine, “Böyle bir şey söz konusu değil. Zaten eski yeri de bir taşımaydı” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER