Erdoğan: Milletimiz görevi tebliğ etmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli olmuştur. Milletimiz yürütme görevini tebliğ etmiştir. Parlamentoda hedefe ulaşamadık.

Erdoğan: Milletimiz görevi tebliğ etmiştir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerini gayri resmi sonuçlara göre kazandıklarını açıkladı. Erdoğan cumhurbaşkanlığını ve Cumhur İttifakı olarak parlamento seçimlerini kazandıklarını belirtti.


“Milletimiz kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır” diyen Erdoğan, “Seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını tebrik ediyorum. Hiç kimse seçim sistemini gerekçe göstererek başarısızlığını gizlemeye çalışmamalı” dedi.

İstanbul’daki Huber Köşkü’nde yaptığı açıklamada, “Mesaj gayet açıktır” ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye’deki seçmenlerin tüm dünyaya demokrasi dersini verdiğini söyledi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

MİLLET ÜLKESİ VE KENDİSİ İÇİN TERCİHİNİ YAPTI: Değerli vatandaşlarım, hepinizi selamlıyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli olmuştur. Milletimiz yürütme görevini tebliğ etmiştir. Cumhur ittifakı ve AK Parti’ye Meclis çoğunluğu vererek yasama konusunda çok büyük sorumluluk yükledi. Vatandaşlık vazifesini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Oy veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt içinde, yurt dışında tüm oy kullanma hakkına sahip olan kardeşlerime, özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bugün, Türkiye’nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır.

DEMOKRASİ DERSİ VERDİK: Demokrasilerde seçimler, bizatihi varlıklarıyla herkesin kazandığı günlerdir. Seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını ayrıca teşekkür ediyorum. Kimsenin, kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sonuçlarına gölge düşürerek, demokrasiye zarar vermeyeceğini ümit ediyorum. Milletimizin bize ve tüm dünyaya çok önemli bir mesajıdır bu sonuçlar. Mesaj gayet açıktır; Türkiye yüzde 90’lara yaklaşan katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

KIRGINLIKLARI GERİDE BIRAKMA ZAMANI: Seçimler rekor bir katılımla sonuçlanmıştır. Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50’yi bulmayan katılma oranını demokratik kabul edenleri, bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum. Türkiye’nin bir demokrasi sınavından daha başarılı çıkmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları dolayısıyla bizleri arayan, aramak için haber gönderen dost ve kardeş ülkelerin devlet başkanlarına, dost ve kardeş halkların tamamına şükranlarımı sunuyorum. Şimdi, bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Seçim döneminde yaşanan gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine odaklanma zamanıdır.

MÜCADELE DEVAM EDECEK: Demokrasiye olan bağlılığımızı, hak ve özgürlüklerimizi geliştirme konusundaki kararlılığımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerde geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun ötekileştirilmiş vatandaşlarımız, demokrasiden ekonomiye sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir.


ERDOĞAN: PARLAMENTODA HEDEFE ULAŞAMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 23.00’te Huber Köşkü önünde toplananlara seslendi. Kısıklı’daki programın iptal edilmesini isteyen Erdoğan, “Sadece Ankara’daki balkon konuşmasıyla bu işi toparlayalım” dedi. Erdoğan, AK Parti olarak tek başlarına çoğunluğu sağlayamadıklarına da dikkat çekerek, “Parlamentoda hedefe ulaşamadık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER