Erdoğan: Siz öğrenci misiniz terörist misiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protesto eylemleri yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için "Siz talebe misiniz, rektörün odasını basmaya çalışan teröristler misiniz?" dedi. Erdoğan "LGBT yok böyle bir şey... " ifadesini kullandı.

Erdoğan: Siz öğrenci misiniz terörist misiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, rektör atanan Melih Bulu'ya karşı eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ve CHP'ye şu sözlerle tepki gösterdi:

'GEREĞİ NEYSE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

 "CHP, 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da 7/24 yalan söyleyen bir adamcağıza dönüşmüştür. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili yaptıkları açıklamalarına bakınca terör örgütlerinin üyesi olan gençleri ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Siz talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını işgale kalkışan terörist misiniz? Buna fırsat vermeyeceğiz, gereği neyse yapmaya devam edeceğiz. Artık bu ülke Taksim'deki bir Gezi olayını yaşamayacak, yaşatmayacaktır. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla devam edeceksen buyur o yola devam et. LGBT yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir. 

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT: TAMAMI YALAN

Yine söylüyorum kendi partilerinde taciz, tecavüz ayyuka çıkmışken önce kendilerini temizleseler yeter. Yalanı gür sesle söyleyince herkesi inandırabileceklerini sanan bu zihniyeti milletimize havale ediyoruz.

Dün CHP'nin başındaki zat çıktı. Yine tamamı yalan bu hakikatleri saptırmaya çalıştı. Ocak ayı ihracatımızın 15 milyar doları aşarak tüm zamanların rekoru kırdığı müjdesi paylaşıldı. 22 milyar destek ödemelerini yok saydı. Kulağı var duymuyor, gözü var görmüyor. Bu zatın kalbi mühürlenmiş. Ateşi suyla yalanı da hakikatle söndürebiliriz. 

YENİ ANAYASA: TÜM KESİMLER İÇİNDE OLURSA ANLAMLI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağrıda bulunduğu yeni anayasa konusunda da şunları söyledi: "Bu anayasa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi başta olmak üzere ülkemize kazandırdığımız tarihi adımların üzerinde inşa edilecektir. Değiştirile değiştirile iç bütünlüğünü ve tutarlılığını kaybeden mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak Türkiye'nin önünde 2053'e kadar uzanacak engin ufuklar da açacaktır. Yeni anayasa çalışmasına Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla birlikte öncülük edeceğiz. Bahçeli'nin olumlu açıklamalarını memnuniyetle karşıladık. Elbette böyle kapsamlı bir çalışma ülkedeki tüm kesimlerin içinde yer almasıyla anlamlı hale gelecektir. Süreci sabote etmek yerine olumlu katkıda bulunmak isteyen tüm kesimleri herkesi yeni anayasa çalışmaları sürecinde görmek istiyorum. Samimiyetle söylüyorum. Yeni anayasa sürecinin dünyanın ve bölgemizin son yıllarda geçirdiği büyük değişimlerin ülkemizin önünde açtığı fırsatların değerlendirilmesini kolaylaştıracak bir yönü olacağına da inanıyorum." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER