Erdoğan: Suriyelilerden katkı payı alınacak

Yerel seçimlerin ilk sırada yer alan gündemlerinden Suriyeli mülteciler konusunda iktidar yeni adımlar gelecek: Geri dönüşleri teşvik edilecek, sağlık hizmetleri için katkı payı alınacak.

Erdoğan: Suriyelilerden katkı payı alınacak
İktidarın yerel seçimlerde özellikle büyükşehirleri kaybetmesinin nedenleri arasına gösterilen Suriyeli mülteciler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni adımların sinyali geldi. Türkiye gazetesinden Yücel Kayoğlu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanı, AK Parti’nin MKYK toplantısında ‘Suriyelilerin dönüşlerinin teşvik edileceğini ve sağlık hizmetleri için katkı payı alınacağını’ açıkladı.

Erdoğan, önceki akşam yapılan toplantıda Rusya’dan alınan S-400 füzeleri, Suriye meselesi ve ekonomi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Habere göre Erdoğan, S-400’lerin teslimi ile birlikte ABD’de seslerin biraz daha yükseleceğini ancak, bir süre sonra ilişkilerin normalleşmesini beklediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S-400’ler konusunda iş bitmiştir. G20 zirvesinde Sayın Trump’a da S-400’ler konusunda tavrımızın net olduğunu aktardık. Sayın Trump da dünya basınının önünde bu konuda bizim haklı olduğumuzu söyledi. Bizim bu konuda ne kadar net ve ciddi olduğumuzu biliyorlar” dedi.

‘SAĞLIK İÇİN KATKI PAYI ÖNGÖRÜYORUZ’

MKYK’da yerel seçim sonuçları değerlendirilirken, bazı milletvekilleri özellikle Suriyeliler konusunda ‘vatandaştan tepki geldiğini’ ve bu konuda ‘yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğini’ dile getirdi. Bunun üzerine Erdoğan, “Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak zorundaydık. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Ama bu konuda yeni adımlarımız olacak. Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2019, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER